Rãsturnare de situatie în cazul incendiatorului din Uricani. Acesta n-a vrut sã-si omoare concubina cu care avea trei copii si cu care trãise 25 de ani.

S-a supãrat cã femeia i-a luat toate bunurile din casã si i-a zis înainte de a-si pune la cale planul de rãzbunare cã „dacã eu nu mã mai folosesc de munca mea de 25 de ani, nici tu sã nu te folosesti”. Laurentiu Palco (68 de ani) a stropit toate bunurile lui cu benzinã si apoi a pus foc. „N-a avut nici o intentie de a o vãtãma, putea sã o stropeascã cu benzinã si sansele de a scãpa cu viatã erau mici cred eu. El doar bunurile pe care concubina i se luase si care-i apartineau a vrut sã le distrugã. Aceasta este si explicatia pentru care nu a ajuns direct dupã gratii”, a explicat unul dintre anchetatorii care au participat la audieri. Palco le-a spus politistilor cã-si regretã fapta si cã nu si-a imaginat cã s-ar produce o tragedie care sã afecteze întreg blocul. Practic mai multe familii au rãmas fãrã un acoperis deasupra capului din cauza exploziei provocate de bãrbat. „Îi pare rãu acum si a spus cã nu credea cã o sã provoace o explozie”, mai spun anchetatorii.

29 de zile în arest

Magistratii Judecãtoriei au confirmat cererea de arestare preventivã pentru 29 de zile la formulatã de procurorii de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani pe numele lui Laurentiu Palco. Bãrbatul este cercetat pentru distrugere prin incendiere, iar prejudiciul este colosal. Nu mai putin de 12 locuinte au fost afectate de explozia urmatã de incendiu produsã intentionat de pensionarul gelos. „Sunt afectate 12 pãrti vãtãmate. Avariile care le-a produs în urma incendiului care s-a extins la mai multe locuinte si a exploziei, prejudiciul a fost evaluat la circa 127.000 de lei”, a declarat procuror Dumitru Ilinca, purtãtor de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani. Dupã audierea piromanului îndrãgostit, procurorii au formulat propunere de arestare preventivã pe numele lui  Laurentiu Palco, iar judecãtorii de la Petrosani au confirmat propunerea si au emis mandatul. Bãrbatul sustine cã si-a iesit din minti în momentul în care a ajuns acasã si a vãzut cã iubita lui, cu care avea o relatie de vreo 25 de ani, a zidit usa construitã între locuintele lor. Si-a dat seama cã femeia vrea sã punã capãt relatiei si, orbit de gelozie, a dãrâmat zidul, a stropit cu benzinã bunurile din casa femeii si apoi le-a dat foc. A apucat sã iasã din casã înainte ca locuinta sã explodeze, dar va trebui sã rãspundã în fata legii pentru faptele lui.

Maximilian Gânju

Carmen Cosman