Anul 2020 va aduce noi investitii pe raza municipiului Lupeni. Se va construi un bazin didactic, se va moderniza cinematograful, dar vor fi implementate si alte proiecte.
Autoritãtile locale au primit aviz favorabil din partea Ministerului Dezvoltãrii pentru realizarea unui bazin didactic modern. În plus si cinematograful din localitate va fi modernizat. Edificiul va fi redat circuitului.
“S-a semnat deja contractul pentru cinematograf, urmeazã sã se semneze contractul pentru dirigintele de santier. Dupã ce avem si dirigintele de santier, sperãm ca într-o lunã de zile sã ne apucãm de lucrãri. Ceea ce înseamnã bazin de înot care va fi la agrement, am primit toate autorizatiile. În aceastã sãptãmânã sau sãptãmâna viitoare va fi scos la licitatie. Tot prin CNI am mai solicitat o salã de sport de 150 de locuri la Grupul Scolar. Nu stiu dacã anul acesta o vom finaliza. Tot acolo avem o bazã sportivã cu 3 terenuri de fotbal”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
La cinematograf vor începe lucrãrile în câteva luni, si în functie de cum vor permite conditiile meteo.
”La cinematograf în cel mult o lunã si jumãtate vor începe lucrãrile. La început va trebui fãcutã o curãtenie în interior. În cel mult un an de zile constructorul va finaliza lucrãrile la cinematograf. Va fi un cinematograf modern, la standarde europene”, a spus sursa citatã.
Municipiul Lupeni va fi un adevãrat santier si anul acesta. Pe lângã toate lucrãrile pe care le au în vedere autoritãtile locale, în paralel se va lucra, în continuare, si la modernizarea si extinderea retelei de apã si canal. Edilii sustin cã toate proiectele derulate de administratia localã sunt posibile datoritã echipei din cadrul Primãriei. Este o echipã concentratã pe scrierea si accesarea de fonduri europene si guvernamentale. Cu acesti bani este posibilã dezvoltarea municipiului Lupeni.
Cosmin BACIU