Semnele de circulatie care interziceau accesul spre Parâng au fost furate. Existã o zonã periculoasã, iar cei care se aventureazã acolo o fac pe priopria rãspundere. Consilierul judetean PNL, Toma Florian a vrut sã stie care e situatia drumului.
“Ceea ce trebuie verificat este urmãtorul aspect: informatiile care au ajuns la noi, dar pe care nu le-am putut verifica, spuneau cã avizul Politiei rutiere era de închidere a circulatiei de la ora 16 si pânã la ora 8 dimineata, iar în intervalul 8-16 circulatia pe acest drum este deschisã. Dacã circulatia este deschisã în acest interval de timp, atunci acest drum ar trebui sã intre în faza de deszãpezire, pentru a se putea asigura un acces auto civilizat acolo. Dacã drumul este închis pe toatã perioada zilei de la ora 0 la ora 24, atunci obligatoriu vor trebui montate bariere de interzicere a accesului si, sigur, si acele  indicatoare care sã-i informeze pe conducãtorii auto cã acel drum este închis pânã în data de 31 martie, astfel încât sã nu-i punem în pericol pe cei care, din teribilism, urcã muntele cu masina, pe cei care doresc putinã adrenalinã”,  a spus consilierul judetean Toma Florian.
Drumul judetean care duce spre statiunea montanã Parâng este în administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, iar oficialii institutiei au precizat cã inclusiv indicatoarele rutiere prin care se interzice accesul pe drum au fost furate.
“În primul rând, drumul este închis conform hotãrârii consiliului judetean, când s-au închis toate drumurile. Deci si acest drum este închis din 15 noiembrie 2019 si pânã în 31 martie 2020. Si dupã cum stiti si ati aprobat, si avizul de la politie este non stop, nu este între orele 8 si 16 sau între 16 si 24. Drumul este închis. Au fost probleme în data de 31 decembrie, când au fost furate semnele care arãtau cã acest drum este închis. S-au pus alte semne, drumul este închis în continuare, dar, din pãcate, sunt unii care se aventureazã sã urce pânã în Parâng. În al doilea rând, acest drum, dupã cum se stie, este în lucru. Este predat amplasamentul cãtre constructor si, chiar dacã nu ar fi zãpadã, noi nu am putea sã nu îl închidem, pentru cã existã unele locuri în care este foarte periculos si nu putem sã ne asumãm noi riscul sã se întâmple accidente. Deci, am luat toate mãsurile, sunt puse semne cã drumul este închis, tot ce este legal am fãcut. De aici încolo … Am avut discutii chiar ieri cu seful Politiei rutiere de la Petrosani si totul este în regulã. Spunea sã gãsim si sã punem niste bariere dupã ultimele cabane de lângã Cabana Rusu. Hai sã o facem si pe asta! Dar drumul este închis si hotãrârea consiliului judetean este pentru perioada 15 noiembrie – 31 martie, toate semnele sunt puse, cele care au fost furate au fost înlocuite, nu mai avem ce face. Am ridicat aceastã problemã si la Comitetul pentru situatii de urgentã de la prefecturã, iar domnul prefect a atras atentia institutiilor statului sã-si facã datoria”, a spus Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
În plus, drumul  este închis din 15 noiembrie 2019 si pânã în 31 martie 2020, potrivit unei hotãrâri a Consiliului Judetean, hotãrâre care este însã ignoratã de unii conducãtori auto care urcã cu masinile în munte, chiar pe pârtia de schi.
De altfel, s-a luat în discutie si montarea unor bariere, astfel încât sã nu se aventureze soferii pe un drum periculos pe timp de iarnã.
Cosmin BACIU