Senatorul Cristian Resmeritã: Primele decizii privind recalcularea pensiilor de urmas au început sã ajungã în casele oamenilor

Legea nr. 221/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I si II de muncã si ale cãror drepturi la pensie au fost deschise înainte de 01.01.2011, vizeazã eliminarea inechitãtilor pentru pensionarii minieri si siderurgisti.
Recalculãrile au început din vara anului trecut pentru pensionarii mineri, senatorul Cristian Resmeritã, initiatorul acestei legi precizând la acea vreme, cã nu doar pensiile fostilor mineri si siderugisti se vor  recalcula, odatã cu punerea în aplicare  a Legii 221/ 2018 vor fi recalculate si pensiile de urmas. Potrivit lui Cristian Resmeritã de aceste recalculãri beneficiazã femeile, sotiile celor care au lucrat în minã si s-au pensionat în perioada 1990-2010.

“Este un lucru foarte bun cã au început sã fie recalculate pensiile de urmas  pe legea 221. În principal de aceste recalculãri beneficiazã femeile, sotiile celor care au lucrat în minã si s-au pensionat în perioada 1990-2010.   Aceastã recalculare vine cu o întârziere destul de mare, dar este bine când totul se terminã cu bine. Important este cã aceste doamne vor primi inclusiv sumele restante începând cu data de 1 octombrie 2018, pe care le meritã”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.

2 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã: Primele decizii privind recalcularea pensiilor de urmas au început sã ajungã în casele oamenilor

 • 10 februarie 2020 la 20:40
  Permalink

  Domnul senator Cristian Resmerita sa repare ce-a facut PSD-ul cu noua Lege a Pensiilor care va intra invigoare la 1 Septembrie 2021 cand mineri vor iesi in pensie dupa acesta data vor lua pensie mai MICA ca se va imparti la 25 nu cum este acum la 20 .

  Răspunde
 • 15 februarie 2020 la 01:17
  Permalink

  Iar esti prost, boule !!! Taci draq din bot ca nu sti ce latrii !! Se imparte la 25 in loc de 35 pentru restul tarii, nu pentru mineri, care 20 e si 20 va ramine, pricepi imbecilule ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.