Consiliul Judetean Hunedoara, împreunã cu institutiile care activeazã în cadrul Centrului Judetean pentru Managementul Situatiilor de Urgentã, vã invitã marti, 11 februarie, ora 10.00, la evenimentul dedicat sãrbãtoririi Zilei Europene a Numãrului Unic 112.
Evenimentul va debuta cu o scurtã conferintã de presã gãzduitã la sediul CJMSU (aflat în curtea Centrului Militar Judetean Hunedoara), sala mare de sedinte.
În paralel, în Piata Unirii din Deva, în intervalul orar 10.00 – 14.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã ”Iancu de Hunedoara”, Inspectoratul Judetean de Jandarmi ”Decebal” Hunedoara, Inspectoratul Judetean de Politie Hunedoara, Serviciul de Ambulantã al judetului Hunedoara, Serviciul Public Salvamont Hunedoara îsi vor prezenta tehnica de specialitate si autospecialele de interventie cu care actioneazã în teren. În cadrul Zilei Portilor Deschise, în centru sunt asteptati elevi de la scolile din Deva, dornici sã afle care este rolul CJMSU si cum functioneazã dispeceratul integrat.  Implementarea Numãrului Unic 112 la nivel national, înfiintarea ulterioarã a CJMSU Hunedoara si a dispeceratului integrat au dus la îmbunãtãtirea timpilor de rãspuns la interventii, ceea ce a condus la salvarea a numeroase vieti omenesti si bunuri la nivelul judetului Hunedoara.