Arcasii din Aninoasa, campioni cu recorduri doborâte

Arcasii de la noi, se pregãteau pentru 2024, dar vor merge si la Tokyo.
Beatrice Miklos a depãsit douã recorduri nationale la competitia de tir cu arcul de la Iasi si, chiar dacã are numai 16 ani si spera la  Olimpiada din 2024, i s-a spus cã poate face fatã la Tokyo. Aceasta este si tinta propusã de antrenorul echipei de la Aninoasa, care vorbeste despre Bea, ca despre una dintre cele mai disciplinate eleve, care sigur a devenit un nume în acest sport.
„Beatrice Miklos  a luat titlul de campionã nationalã la junioare si a doborât douã recorduri nationale. Deci rezultatele noastre sunt bune, iar obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice, probã care se desfãsoarã la  70 de metri în aer liber. Rezultatele de acum, aratã cã suntem în grafic, pe drumul cel bun si sperãm din tot sufletul ca, în mai sau iunie,  sã avem sportivi calificati la Jocurile olimpice”, a spus Viorel Hãbian, antrenorul echipei de la Aninoasa.

Nu mai putin de 108 sportivi au luat parte la Campionatul National de seniori si juniori la tir cu arcul, organizat de Federatia Românã de Tir cu Arcul în cadrul competitiei indoor de la Sala sporturilor ”Grãdinari” din municipiul Iasi. Acest eveniment a consemnat un nou record de participare al sportivilor de la cele mai Beatrice, împreunã cu Luminita Boros si Andreea Uritescu, au adus un rezultat bun si pentru echipa de senioare a arcasilor din Valea Jiului, care s-au clasat, de asemenea, pe primul loc al competitiei. „În perioada urmãtoare, avem un program foarte  încãrcat. Comitetul olimpic ne-a asigura o etapã de pregãtire în Antalya, urmatã de o competitie importantã si, ce este mai  important, cã etapa de pregãtire se desfãsoarã pe terenul unde va avea loc turneul de calificare”, a mai spus Hãbian. Arcasii se pregãtesc intens, pentru cã obiectivul lor este clar calificarea la Jocurile olimpice de la Tokyo.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.