Brexit nu schimbã drepturile studentilor de la Universitatea Petrosani

Pânã acum studentii Universitãtii din Petrosani plecau si în Marea Britanie cu programele ERASMUS +.  Dupã iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeanã situatia studentilor nu se schimbã.
Zeci de studenti strãini vin sã se perfectioneze la Universitatea din Petrosani. În cadrul  programelor ERASMUS + vin studenti din tãrile Europene si nu numai. Conducerea Universitãtii din Petrosani vrea sã lege parteneriate de colaborare cu cu tãri precum Egipt sau Iordania.  Programele ERASMUS + le oferã studentilor posibilitatea de a se perfectiona la universitãti din  Europa si nu numai. La Universitatea din Petrosani vin, mai nou si studenti din Bulgaria. Studentii de la Petrosani pleacã si ei în alte tãri.
„Pânã în prezent au plecat 40 de studenti în cadrul programului ERASMUS+ si urmeazã dupã sesiunea de examene sã mai plece un grup mare de studenti. Cel putin 35 de studenti au anuntat cã vor sã plece. AU venit studenti din Spania si Turcia si asteptãm sã vinã studenti din Polonia. Mai sunt interesati sã vinã studenti din Bulgaria. În perioada care urmeazã ne  angajãm sã lansãm pe K107 celelalte parteneriate cu universitãti din afara Uniunii Europene si sã demarãm si acest proiect. Avem universitãti nu numai din tari foarte solicitate precum SUA, Canada, China, ci avem si din Egipt, Iordania, Serbia, Bosnia Hertegovina, în asa fel încât sã deschidem colaborãrile de studenti si cadre didactice cu aceste tãri. Mergem pe un alt proiect care este coordonat de o universitate din Viena cu care avem o colaborare si care ia în parteneriat universitãti din Iordania si Liban, în asa fel încât parteneriatul acesta tot pe ERASMUS + aducem un plus de mobilitate si un plus de schimburi  interuniversitare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.
Pânã acum studentii Universitãtii din Petrosani plecau si în marea Britanie cu programele ERASMUS +. Dupã iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeanã situatia studentilor nu se schimbã.
“Vizavi de schimburile noastre se schimbã doar faptul cã Marea Britanie nu va mai fi în Uniunea EUropeanã si atunci nu vom mai putea integra ERASMUS +cu Marea Britanie. Marea Britanie va fi precum celelalte tãri care nu fac parte din Uniunea Europeanã”, a mai spus sursa citatã. Erasmul + este programul Uniunii Europene care are scopul de moderniza si internationaliza  educatia, formarea profesionalã si lucrul de tineret.
Cosmin BACIU

Advertisements