Senatorul liberal Carmen Hãrãu: “Când vorbim despre copii, vorbim despre viitorul tãrii, iar copiii meritã tot ceea ce este mai bun”

Senatul a respins zilele trecute, ca prim for legislativ sesizat, Ordonanta de Urgentã a Guvernului, prin care se urmãrea  amânarea intrãrii în vigoare, cu 6 luni, a Legii care dubleazã alocatiile pentru copii la 300 de lei.
Unul dintre cei care s-au opus acestei amânãri este si senatorul hunedorean Carmen Hãrãu. Decizia senatorului Carmen Hãrãu a fost privitã cu surprindere de o parte din colegii sãi,fiind singurul politician liberal carer s-a opus amânãrii majorãrii alocatiilor copiilor, iar unii chiar au încercat sã profite si sã o atace pentru acest vot anti-Guvern, probabil pentru a da bine în fata sefului de partid, desi, în fapt, la mijloc s-a votat pentru binele copiilor români.
“Când vorbim despre copii, vorbim despre viitorul tãrii, iar copiii meritã tot ceea ce este mai bun. Pentru binele copiilor români mã voi lupta pânã în pânzele albe. Sunt mamã, am fost profesoarã, iar binele copiilor, din  punctul meu de vedere, nu este negociabil”, a declarat senatorul Carmen Hãrãu.
Proiect de lege privind aprobarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr.2/2020 pentru  prorogarea intrãrii în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost respins luni, în Senat. Potrivit listei cu votul electronic din Senat, au fost 95 de voturi  anti-Guvern si 14 voturi pro-Guvern. Mai înainte, Comisia pentru muncã a Senatului a dat raport de respingere asupra actului normativ initiat de Guvern. USR, UDMR si PMP au votat alãturi de PSD sã se dubleze alocatia pentru copii, desi Executivul spune cã bugetul României nu-si permite încã o asemenea cheltuialã estimatã la circa 6,6 miliarde de lei.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat, decizional, propunerea  legislativã care prevede dublarea alocatiei pentru copiii între 2 si 18 ani, sumã care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost promulgatã de presedintele Klaus Iohannis la 14 ianuarie, iar apoi, Guvernul a aprobat o ordonantã de urgentã pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii pânã la 1 august, odatã cu rectificarea bugetarã. Senatul este primul for legislativ sesizat, decizionalã fiind Camera Deputatilor.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Senatorul liberal Carmen Hãrãu: “Când vorbim despre copii, vorbim despre viitorul tãrii, iar copiii meritã tot ceea ce este mai bun”

  • 6 februarie 2020 la 06:24
    Permalink

    Foarte bine. Tot din gasca talharilor PNL face-ti parte.

Comentariile sunt închise.