Toate administratiile locale din Valea Jiului, ca si din întreg judetul Hunedoara trebuie sã îsi rezolve  problemele legate de câinii comunitari.
Numãrul acestora a crescut si, de când Consiliul Judetean  Hunedoara nu se mai poate ocupa de ecarisaj, odatã ce Curtea de Conturi a interzis asta, câinii au tot apãrut. Problema a fost preluatã de prefectul judetului Hunedoara Vasilicã Potecã.
„Cea mai mare problemã, pe care încerc acum sã o rezolv,este legatã de animalele fãrã stãpân si mã refer aici la câinii comunitari. Problema este esentialã la aceastã orã, pentru cã existã o hotãrâre a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã în care primãriile sunt  obligate ca, în termen de 60 de zile, sã-si facã asociatii, sau  servicii, cum vor ele si, în acest termen sã înceapã  sã ridice câinii de pe stradã”, a declarat Vasilicã Potecã, prefectul judetului Hunedoara.
Termenul de 2 luni ar urma sã expire în jurul datei de 25  martie si pânã atunci, fiecare administratie localã va trebui sã gãseascã o solutie pentru a aduna  maidanezii. Situatia a fost o vreme sub  control, însã, dupã ce Consiliul Judetean nu a mai putut sã  gestioneze si sã aloce banii necesari, animalele au reapãrut pe strãzi. O parte au fost tinuti de iubitorii de animale, de teama hingherilor, iar altii au ajuns pe strãzi din curtile oamenilor.
Diana Mitrache