Peste 500.000 de lei, suma alocatã pentru actiunile culturale, stiintifice la Lupeni

Municipalitatea de la Lupeni alocã peste 500.000 lei pentru actiunile actiunilor culturale, stiintifice, artistice, sportive si de agrement pentru anul 2020.
Mai exact este vorba de o sumã de 515.000 lei. Pânã în data de 7 februarie pot fi transmise propuneri sugestii sau opinii referitoare la acest program.
Cea mai mare sumã ce este propusã a fi alocatã este dedicatã actiunilor culturale si artistice care vor avea loc în luna iulie a acestui an, atunci când sunt  programate a avea loc Zilele Municipiului Lupeni. 120.000 de lei este suma alocatã  pentru aceste activitãti.
“Cu mentiunea cã programul pe care îl propun nu este, în  continuare, unul exhaustiv sau strict în privinta perioadei de organizare, astfel încât, în cursul anului 2020 putând aproba si alte evenimente pe care le vom considera oportune si benefice pentru comunitate. Am avut în vedere evenimente  dedicate Sãrbãtorilor Nationale majore: Unirea Principatelor Române (Mica Unire), Ziua Independentei României si Marea Unire dar si omagierea Veteranilor de rãzboi si a vãduvelor veteranilor de rãzboi si a eroilor Revolutiei Române. Actiunile si activitãtile de promovare a Statiunii Turistice Straja Lupeni se regãsesc în cadrul acestui program: Cupa Veteranilor, Zilele Culturii Maghiare, cum de altfel se regãsesc si evenimentele de traditie: Drumul Crucii, Nedeia Sânzienelor, Festivalul Crailor. Printre cele propuse am inclus evenimente nationale Ziua Copilului, Ziua Minerului, Ziua Educatorului dar si evenimente cu impact local: Balul Bobocilor, Festivalul Berii, crosul aniversar „Petru Ambrus”, Festivalul Tatiana Stepa, Spectacol aniversar Florin Camen, Concursul de picturã „Lupul de Argint”. În program se regãseste ca eveniment pentru finalul de an si Pomul de Crãciun, ne fiind omise nici activitãti mai noi precum aprinderea iluminatului festiv, Revelionul în aer  liber precum si Gala de excelentã a elevilor si sportivilor”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Sunt alocati bani pentru competitiile sportive care vor avea loc în Straja si nu numai dar si pentru alte activitãti culturale care vor avea loc în acest an la Lupeni.
Cosmin BACIU

Advertisements