Profesorul universitar Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani, va primi cea mai înaltã distinctie a Universitãtii Petrol – Gaze de la Ploiesti.
Evenimentul are loc joi, 6 februarie si vine ca o încununare a activitãtii de ani de zile, dar si a colaborãrii pe care profesorul Sorin Radu a avut-o cu aceastã scoalã superioarã. În plus, scoala de acolo este, asa cum spune chiar rectorul de la Petrosani, o universitate sorã cu cea de la Petrosani.
„Este o universitate care s-a desprins, ca si cea de la Petrosani, în 1948 din Politehnica Bucuresti, care gestioneazã un domeniu unicat cum este ingineria petrolului, ca si ingineria minierã la Petrosani, o universitate cu care colaborãm de când ne-am desprins din Politehnica Bucuresti”, a spus prof.univ.dr.habil  Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Mai mult, profesorul Sorin Radu a colaborat cu multi profesori de la catedrele de acolo, iar acest fapt a condus la decernarea acestui titlu onorific.
„La teza mea de doctorat, din comisie a fãcut parte si rectorul de atunci al Universitãtii Petrol-Gaze din Ploiesti, domnul profesor Napoleon Antonescu, care era atunci rector la Ploiesti. Apoi  dânsul a fost si în comisia mea de conferentiar. Apoi, când am dat concursul pentru a obtine titlul de profesor universitar, din comisia a fãcut parte profesorul Vlad Ulmanu, care acum nu  nu mai este printre noi, dar atunci era rector la  universitatea din Ploiesti. Si tot dânsul a fãcut parte si din comisia care a analizat dosarul meu de conducãtor de doctorat în 2007. În plus, din 2011, sunt invitat sã fac parte, de foarte multe ori, sã fac parte din comisii de promovare pe conferentiari sau profesori la Universitatea din Ploiesti, sau fac parte din comisii de abilitare ale conducãtorilor de doctorate de acolo, la o serie de teze de doctorate sunt invitat si facem  împreunã simpozioane  studentesti, ori avem  publicatii între noi”,  a adãugat prof.univ.dr.habil  Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Colaborãrile din aceste planuri au determinat Senatul Universitãtii Petrol-Gaze sã îi acorde Rectorul Sorin Radu titlul de Doctor Honoris Causa.
La universitatea de la Ploiesti, doar profesorul universitar Nicolae Ilias mai este Doctor Honoris Causa.
Diana Mitrache