Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, a purtat discutii cu presedintele Confederatiei Meridian, Ion Popescu.
Discutiile au vizat tranzitia justã a municipiului Lupeni spre alte activitãti care nu depind de minerit. Este cunoscut faptul cã cei de la Confederatia Meridian au avut numeroase luãri de pozitie cu privire la Valea Jiului din perspectiva mineritului.
Primarul Municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã a avut o întâlnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, Ion Popescu.
“Temele abordate au fost urmãtoarele tranzitia justã în Municipiul Lupeni: provocãri si oportunitãti; necesitatea diversificãrii oportunitãtilor de angajare pentru locuitorii din Municipiul Lupeni; demersuri comune pe lângã Guvernul României pentru identificarea si alocarea finantãrilor necesare investitiilor în infrastructura de transport si de utilitãti publice; parteneriatul social cu societatea civilã organizatã, inclusiv cu organizatiile sindicale din structura Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN”, aratã  informarea. Municipiul Lupeni îsi consolideazã capacitatea administrativã pentru accesarea fondurilor europene care vor fi alocate prin Cadrul financiar multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027, dar si prin Mecanismul european pentru o tranzitie justã.
Cosmin BACIU