De teama gripei, clasele de grãdinitã sunt tot mai goale în aceste zile. Sunt pãrinti care au copiii bolnavi si care nu îi aduc la grãdinitã, dar sunt si cei care se tem sã îi aducã.
Pentru a stabiliza situatia si a limita absenteismul, educatorii fac un apel cãtre pãrinti sã aducã, odatã cu sosirea la grãdinitã, un act medical asa încât sã ateste faptul cã au  copiii sãnãtosi. Altfel, panica nu face decât ca micutii sã nu mai ajungã la clase.
„Traversãm acum o perioadã extrem de urâtã privind îmbolnãvirile copiilor, începând din luna decembrie, când au fost semnalate câteva cazuri de scarlatinã. Peste acest moment am  trecut, iar dupã aceastã perioadã, a urmat cea a virozelor si foarte multi copii sunt bolnavi si acum suntem în plin sezon de gripã. Eu mã adresez acum pãrintilor  si le spun cã, atâta vreme cât tin legãtura cu medicul lor pediatru, sau cel de familie si sãnãtatea copiilor este sub control, dacã medicul apreciazã cã starea micutului de sãnãtate este în regulã, atunci pãrintele, cu o adeverintã de la medic, vine la grãdinitã si copilul poate sã reintre în colectivitate”, a spus prof Lucia Muntean, coordonatoarea Grãdinitelor cu  program prelungit din Petrosani.
Sunt mãsuri generate de isteria gripei la nivel mondial, însã, si în judetul Hunedoara pânã sãptãmâna trecutã, aveam 5 cazuri de gripã confirmatã, iar unul a cauzat chiar decesul persoanei bolnave. Asadar, fiecare pãrinte trebuie sã fie constient cã un copil bolnav este suficient pentru ca toatã grupa sã aibã de suferit. „Dacã sunt sãnãtosi copiii, si dacã mediul de familie considerã cã este clinic sãnãtos  pentru intrarea în colectivitate, vã asteptãm sã îi aduceti la grãdinitã”, a mai spus Lucia Muntean.
Numãrul infectiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judetului Hunedoara, pânã la finele sãptãmânii trecute, era, potrivit datelor de la DSP,  de 1.435 de cazuri din care pneumonii 382 de cazuri.  Au fost internate un numãr de 188 cazuri din care 3 persoane suspecte de gripã,  iar alte douã cazuri  confirmate prin teste rapide. Este vorba despre pacienti de 41, 12, 50 si 9 ani, internate la spitalele din Deva si Hunedoara. Din pãcate, în acest an, în Hunedoara a fost confirmat si primul deces din cauza gripei. Este vorba despre un bãrbat de 76 ani, care a murit în Spitalul din Hunedoara. Din acest motiv, existã si panica între pãrintii cu copii mici, iar mãsurile vizeazã tocmai acest acest aspect. Cei mici ar trebui verificati de un medic, sã li se facã un exudat, iar când sunt sãnãtosi sã vinã la  grãdinitã.
Diana Mitrache