În primul semestru, Curtea de Conturi va fi în control la Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Transelectrica, Conpet si Complexul Energetic Hunedoara, dupã cum reiese din Programul de activitate pe anul 2020 – Semestrul I, aprobat prin Hotãrârea Plenului nr. 656/2019,  publicat pe site-ul institutiei. La MEEMA, inspectorii Curtii de Conturi vor desfãsura misiuni de audit financiar asupra contului anual de executie a bugetului de stat, de audit al performantei conducerii întreprinderilor publice si managementului general al procesului de privatizare desfãsurat în România.
Primele companii vizate de Curtea de Conturi sunt Transelectrica (în unele sucursale au început verificãrile – n.r.) si Conpet (ianuarie-februarie), urmeazã Complexul Energetic Hunedoara  (mai-iulie). Inspectorii vor controla situatia, evolutia si modul de administrare a patrimoniului  statului, precum si legalitatea realizãrii veniturilor si a efectuãrii cheltuielilor. În acest an, Curtea de Conturi va efectua 2.326 misiuni de audit, dintre care 1.642 reprezintã misiuni de audit financiar.
Totodatã, pentru anul 2020 sunt programate 23 de teme de audit al  performantei care se vor desfãsura la 93 de entitãti, 34 de teme de audit de conformitate aferente celor 518 misiuni ce vor viza 517  entitãti, precum si 63 de actiuni de documentare.
Cosmin BACIU