Consiliul Judetean Hunedoara a împãrtit inegal si pe criterii doar de PSD stiute, banii.
Este concluzia la care a ajuns Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, dupã ce a aflat cã luni, 3 februarie, în sedinta Consiliului Judetean Hunedoara, municipiului Petrosani i se alocã doar 300.000 de lei. Deva stã si mai rãu, pentru cã acolo nu a fost alocat niciun leu, iar primãriile ce au edili PSD, cum este cea de la Uricani, au primit sume de 3 ori mai mari.
„E inadmisibil. Îi cer public presedintelui CJH sã punã la dispozitia noastrã criteriile care au stat la baza acestor alocãri. Mi se pare lipsit de bun simt modul în care s-au împãrtit banii, în conditiile în care Petrosaniul primeste 300.000 de lei, iar peste 20 de comune primesc 400.000 , 500.000 sau chiar 600.000 de lei”, a precizat, în cadrul unei conferinte de presã, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Primarul din Petrosani a mai spus cã totul pare acum ca o rãzbunare politicã, dar fiind faptul cã ne apropiem de campania electoralã si a punctat faptul cã pânã acum, declaratiile celor de la Consiliul Judetean Hunedoara, cu privire la faptul cã sprijinã Valea Jiului, sunt doar vorbe goale.  „Toate declaratiile,  de-a lungul timpului, cã îi intereseazã Valea Jiului si Petrosaniul, prin  aceastã alocare, practic, le dãrâmã. Acum sper cã se vede foarte bine cât de greu a fost pentru Petrosani în ultimii 4 ani de zile.  Toate alocãrile de rectificare bugetarã, dacã le urmãriti, veti vedea cã sume mult mai mici ajung aici, fatã de alte localitãti”, a conchis primarul Petrosaniului.
Iacob Ridzi sustine cã este afectatã lista de investitii propusã pentru acest an,
nefiind bani, iar cã suma de care ar fi avut nevoie era de cel putin 3 ori mai mare.  În schimb, Consiliul Judetean Hunedoara aprobã sume de 1.400 de lei la Vulcan, 1.200 de lei la Lupeni, în timp ce la Uricani ajung 1.800 de lei, la Petrila 1.200 de lei  si la Aninoasa 1.000 de lei. Toti acesti primari sunt de la PSD.
Diana Mitrache