Bani disponibili pentru IMM-uri în Regiunea Vest: 36,6 milioane de euro, finantãri nerambursabile pentru firme, prin Regio-POR

Societãti care activeazã în domeniul IT sau turism, productie si servicii pot beneficia în continuare de finantare nerambursabilã, prin Regio – Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, în Regiunea Vest.
Noul apel de proiecte pentru Prioritatea de Investitii 2.2 – ÎMM a Regio-POR este deschis pânã în 24 martie 2020, ora 12:00, datã pânã la care pot fi depuse cererile de finantare prin aplicatia MySMIS (https://2014.mysmis.ro/).
Pot solicita finantare societãtile/ societãtile cooperative care se încadreazã în categoria ÎMM – microîntreprinderi, întreprinderi mici si mijlocii. Acestea pot beneficia de finantãri de la 200.000 de euro – valoarea minimã care poate fi acordatã pentru un proiect, pânã la 1 milion de euro – valoarea maximã, pentru dezvoltarea afacerii.
Sunt finantabile construirea, extinderea spatiilor de productie ori servicii, dotarea cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, implementarea unor procese de certificare sau recertificare a produselor si alte investitii si activitãti.
Locul de implementare al proiectului trebuie sã fie în mediul urban, în Regiunea Vest. Exceptie fac  întreprinderile mijlocii, în cazul cãrora locul de implementare al proiectului poate fi si în mediul rural. Cofinantarea solicitantului este de minimum 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor si întreprinderilor mici, respectiv  minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii. Toate conditiile de finantare pot fi consultate pe https://adrvest.ro/2-2-imm-apelul-2/.
În sprijinul potentialilor beneficiari, Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Vest a realizat si brosura „Finantãrile pentru IMM-uri – pregãtirea proiectului tãu, pas cu pas”, care poate fi consultatã online: https://adrvest.ro/attach_files/Brosura_2.2%20IMM/mobile/index.html.
Regiunea Vest are la dispozitie 36,6 milioane de euro în cadrul apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2 – Îmbunãtãtirea competitivitãtii întreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de Investitii 2.2 – Sprijinirea creãrii si extinderea capacitãtilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor. La nivelul regiunii au fost depuse pânã în prezent 30 de proiecte, având o valoare nerambursabilã de 19,75 milioane euro. Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Vest stã la dispozitia celor interesati de informatii suplimentare si clarificãri privind finantãrile europene, prin biroul sãu de Helpdesk, la numerele de telefon 0256-491.981 si 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.