Prefectul Judetului Hunedoara a venit revoltat la sediul Complexului Energetic Hunedoara, unde a vrut sã afle care este  situatia economicã a acestui colos industrial, dar s-a trezit cã existã mai multi reprezentanti ai  ONG-urilor din Valea Jiului care  s-au dus la Bruxelles cu proiecte ca sã salveze zona.
A tunat si a fulgerat pe acest subiect în cadrul unei conferinte de presã, în care a incriminat faptul cã nu a fost deloc informat.
„Plecãm de aici, din Valea Jiului, organizatii, paraorganizatii, cã auzim noi cã Comisia Europeanã ar da vreo 500 de milioane de euro în urmãtorul exercitiu bugetar, pânã în 2028, Vãii Jiului, pentru reconversie. Este  nepermis ca acest lucru sã se desfãsoare si sã se discute direct cu Guvernul, fãrã o consultare a Vãii Jiului. Cum crede cineva cã ar putea sã deruleze astfel de proiecte, fãrã ca noi, ceilalti, actori, sã fim implicati”, a spus Vasilicã Potecã, prefectul Judetului Hunedoara.  Mai multi oameni cu initiative au ajuns la Bucuresti, unde s-au întâlnit cu PricewaterhouseCoopers, compania care a fost contractatã de Comisia Europeanã sã elaboreze Strategia de Dezvoltare a Vãii Jiului. Potrivit acestora, „Scopul principal în acest context este sã ne asigur[m cã aceastã strategie va beneficia de un proces amplu de consultare a cetãtenilor Vãii Jiului si a tuturor actorilor relevanti din regiune”, însã, Vasilicã Potecã a punctat si acest aspect ca fiind unul negativ.
„Eu am aflat cã existã o anumitã persoanã pe la Petrila, care face ea si a lucrat la Banca Mondialã. Eu am întrebat cine sunt acesti oameni. Sunt revoltat pe aceastã chestiune. Este nepermis sã îmi trimitã unii o mizerie din care nu înteleg nimic. Vreti sã faceti ceva? Sau vreti sã mai faceti vreo 50 de milionari în Valea Jiului?”, a mai spus Vasilicã Potecã.  Prefectul judetului Hunedoara Vasilicã Potecã este de pãrere cã  situatia în care se aflã Valea jiului ar trebui discutatã si proiectele ar  trebui sã fie concepute si cu stirea reprezentantului Guvernului în  teritoriu În plus, la întâlnirea pe care a avut-o la Petrosani cu sindicatele din minerit, le-a  promis acestora cã îi va ajuta în demersurile ce privesc pe de o parte separarea Termocentralei Mintia de CEH si pentru a crea ceea ce, probabil se va numi Complexul Energetic Valea Jiului.
Diana Mitrache