Se deschide sezonul de schi pe Transalpina

Domeniul schiabil de la Transalpina se va deschide în data de 31 ianuarie. Cu o întârziere de aproape o lunã, administratorii domeniului schiabil dau startul sezonului de schi.
Domeniul schiabil, în care s-au investit peste 40 de milioane de euro, din fonduri guvernamentale, a fost închis în perioada sãrbãtorilor de iarnã si este administrat de un executor judecãtoresc.
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se aflã la circa 50 de kilometri de Petrosani si pune la dispozitia iubitorilor de sporturi de iarnã o serie de facilitãti: sapte pârtii pentru începãtori si avansati, telescaun, teleschi, tegondolã, instalatii, printre cele mai moderne din tarã, pe o suprafatã consideratã cea mai ofertantã în acest moment din România.
Copiii au o bandã de schi, care poate fi utilizatã chiar de la 3 ani jumãtate. Este o bandã de 50 de metri pentru cei care învatã. Altitudinea este de 1.850 de metri. Coborârea pe sub gondolã este  pentru profesionisti. Sunt douã pârtii pentru fiecare teleschi, si în stânga si în dreapta. În total sunt patru pârtii. La telescaun mai sunt încã douã, si pe o parte si pe alta.  Pe sub gondolã este o pârtie foarte latã.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.