CEH negociazã un contract de import, desi productia a crescut

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara negociazã acum un contract pentru a cumpãra huilã de pe piatã. Asta, desi, asa cum spune administratorul special, productivitatea celor 4 mine a crescut simtitor.
Tranzactia ar urma sã fie perfectatã în aceastã sãptãmânã, de pe piata internationalã si asta pentru cã CEH se pregãteste pentru zilele reci ce vor urma si pentru a livra energie electricã în sistemul national.
„În ultimul timp a crescut cantitatea de cãrbune pe care cele 4 unitãti miniere din Valea Jiului reusesc sã trimitã zilnic câte un tren plin cu huilã si nu am avut sincope nici mãcar o zi”, a spus Cristian Rosu, administrator special la CEH.
Productia de huilã ajunge la aproximativ 2.500 t/zi si asta în conditiile în care, pânã acum o lunã, nu depãsea 1.800. Totusi, este nevoie de un import ce tocmai se negociazã. „Astãzi, (n.r. marti 28 ianuarie 2020), se deruleazã la sediul CEH, o procedurã de achizitie. Nu stim cum va fi si dacã o sã se prezinte firma care doresc sã vândã cãrbune. Dacã o sã avem mai mult decât producem acum în Valea Jiului, probabil cã vom aproviziona si Termocentrala Paroseni”, a mai afirmat administratorul Cristian Rosu.
La Paroseni nu s-a lucrat si nu se lucreazã pentru cã huila ce se produce din minele de aici, pleacã la Mintia. Acolo si populatia din Deva beneficiazã de agent termic si Mintia livreazã energie în sistemul energetic national. „La Paroseni nu lucrãm deocamdatã. În integralitate, cãrbunele pe care îl producem, îl trimitem la Termocentrala Mintia”, a conchis Cristian  Rosu.
Nu este pentru prima datã când termocentralele din Hunedoara apeleazã la cãrbunele din import. De obicei, responsabilii de la CEH cumpãrã huilã din Indonezia, cãrbunele de acolo fiind deja testat la Mintia, dar se asteaptã ca la licitatie sã se prezinte si alte firme.
Din varã, însã, dacã Mintia va trece la Consiliul Judetean Hunedoara, sau la Primãria Deva, tot cãrbunele ce va fi scos din minele din Valea Jiului va ajunge la Termocentrala de la Paroseni, care va furniza si energie electricã în sistemul energetic national.
Diana Mitrache

6 comentarii la „CEH negociazã un contract de import, desi productia a crescut

 • 28 ianuarie 2020 la 19:24
  Permalink

  Ce parere are buhaiul de lider sindical (pe care nu-l mai da?i în poze) despre asta?

  Răspunde
 • 28 ianuarie 2020 la 19:48
  Permalink

  cu ce bani se va plati importul cat timp CEH – ul e pe pierdere si in pericol de faliment.

  Răspunde
 • 28 ianuarie 2020 la 20:01
  Permalink

  NU import de carbune ! Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2020 la 05:47
  Permalink

  plateste statul carbunele din bugetul statului….

  Răspunde
  • 30 ianuarie 2020 la 18:46
   Permalink

   n-ar fi mai bine sa nu se dea salariile la CEH vreo trei luni si sa se plateasca importul de carbune

   Răspunde
 • 29 ianuarie 2020 la 11:58
  Permalink

  domnu.., domnu…, nu va suparati! da’ nu stiti, o bagat tzava de inox?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.