Biblioteca Judeteanã „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva lanseazã o provocare colegiilor si liceelor care au ocupat primele 12 locuri în clasamentul general al concursului judetean de culturã generalã ”Citesti si câstigi!”, dupã consumarea a 5 editii.
Este vorba de o  competitie care se va derula în prima parte a acestui an si care îi va aduce fatã în fatã pe elevii de la cele mai bune 12 colegii si licee hunedorene participante de-a lungul vremii la  evenimentul realizat  de biblioteca judeteanã, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara.
În competitia care dureazã pânã în 4 iunie, participã urmãtoarele colegii si licee hunedorene:
1. Colegiul National „Decebal” Deva
2. Colegiul National „Mihai Eminescu” Petrosani
3. Liceul Teoretic „I. C. Brãtianu” Hateg
4. Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni
5. Colegiul National „Iancu de Hunedoara” Hunedoara
6. Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” Deva
7. Colegiul National de Informaticã „Carmen Sylva” Petrosani
8. Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad
9. Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara
10. Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia
11. Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva
12. Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.
Întrecerea se desfãsoarã în lunile mai-iunie. Pânã în luna mai elevii au o perioadã de pregãtire, de studiere si aprofundare a bibliografiei alcãtuite de Biblioteca Judeteanã „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din cinci  domenii ale cunoasterii: Stiinte/Generalitãti, Artã/Sport, Literaturã, Geografie si Istorie. Marea finalã va avea loc în data de 4 iunie 2020.Etapele si marea finalã sunt gãzduite la Complexul Deva Mall.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara si Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Hunedoara.