Fotbal. Special. Meciurile de baraj – cosmarul echipelor din Valea Jiului (II)

Continuãm cu povestirea episoadelor despre echipele de fotbal din Valea Jiului cu prea putin noroc la barajele de promovare. Azi, CS Vulcan.
2000-2001. CS Vulcan noul nume
În cel de-al 80-lea an de existentã, echipa de la Vulcan revine la vechiul nume din 1920 Clubul Sportiv Vulcan. Echipa încheie pe primul loc divizia ”C” (unde juca din 1997) atacând jocurile de baraj cu echipa Tricotaje Ineu (Arad) antrenor fiind Marcu Buzduga. Barajul s-a jucat într-o singurã mansã, pe 20 iunie 2001 la Timisoara pe stadionul ”CFR” în formula de echipã: Mârsava – Dodenciu (min. 55 Andrusca), Hlusmaniuc, G. Trestian (min. 36 Vãraru), Izsak – D. Voicu, C. Brãnetiu (min. 65 G. Barbu), R. Banc – Stanca, Chivu. Chiar dacã au deschis scorul în min. 8 prin Radu Banc, cei de la Arad au revenit câstigând cu 2-1.
Startul campionatului 2001-2002…
…primul din mileniul III a gãsit echipa CS Vulcan cu o formulã nouã de conducere, cu un nou cuplu de antrenori (Dan Voicu – Mihai Toth), cu o echipã hotãrâtã sã forteze revenirea în divizia ”C”, dupã ce atâtia ani echipa s-a plimbat prin campionate raionale, regionale sau judetene. La finalul sezonului 2001-2002, CS Vulcan câstigã seria campionatului judetean Hunedoara, jucând meciul de baraj, pentru promovarea în divizia ”C” la Arad pe data de 9 iunie 2002 cu CFR Timisoara. Vulcanul a fãcut o partidã memorabilã. Scorul a fost deschis de Alin Miculescu în prima reprizã, apoi timisorenii egaleazã prin Dima, se va ajunge la executarea loviturilor de departajare de la 11m. Portarul Doru Mârsava va fi eroul meciului, el apãrând douã lovituri, Vulcanul câstigând cu 5-4 în ciuda faptului cã a avut si doi eliminati de pe teren! Antrenorul Ioan Dosan a folosit echipa: Mârsava – G. Barbu, G. Trestian, Hlusmaniuc, Epure (min. 91 Talos) – Irimia, Chivu (min. 60 Piri), I. Ilie, Herman (min. 62 Pocs) – Teslutã, A. Miculescu (min. 90 Andrusca). Era într-un fel încununarea a 80 de ani de existentã a vulcanului fotbalistic. Vulcanul reusea în anul II al mileniului III sã porneascã pe un drum nou. Joc dominat în prima parte de timisoreni dar marile ocazii apartin Vulcanului. Petrov va scoate în min. 25 de pe linia portii, Miculescu va trimite în barã (min. 40) tot el punctând pentru 1-0 pentru Vulcan la pauzã dupã lovitura liberã executatã de Teslutã. Dupã pauzã CFR forteazã alãturi de arbitru Marin Ezaru, care acordã cu usurintã un penalty la interventia lui Mârsava si Hlusmaniuc în fata unui atacant timisorean, 11m apãrat de Mârsava, dar executantul Dima reia în gol pentru 1-1. Din acest moment eroul meciului devine portarul Mârsava care scoate douã-trei goluri gata fãcute. În prelungiri se joacã ”garda” jos. Vulcanul rãmâne fãrã doi jucãtori, prin eliminarea lui Trestian si Irimia, aflati la al doilea cartonas galben, se joacã si fãrã Miculescu, înlocuit pentru o accidentare, e din ce în ce mai greu. Trec si prelungirile, se ajunge la departajarea prin lovituri de la 11m. (…)
Evident cã situatia economicã grea a Vãii Jiului ti implicit a Vulcanului nu putea sã nu lase urme si în sport.
CS Vulcan o ia de la capãt în editia 2009-2010…
…a ligii a IV-a Hunedoara cu antrenorul Marius Szoradi la cârmã si o echipã din care fãceau parte printre altii Mârsava, Traian ”jalon” Câmpean, Stângã, Epure, A. Miculescu, Vajda, Adi gabor, Lavric, I. Rosian, A. Rosian, Todea sau Palade, G. Pavel sau Sg. Maier. Echipa ocupã locul 5. În 2010-2011 Vulcanul ocupã aceeasi pozitie, locul 5. Antrenorul Marius Szoradi a dus echipa pânã în etapa a 9-a (1-7 la Aurul Certej) apoi pânã la final a continuat Doru Mârsava. Echipa a avut un start fulminant, cu ultimele opt meciuri fãrã înfrângere, cu un Alin Miculescu (16 goluri) în mare formã, cu Sergiu Rãzvan Maier (7 goluri) bine implementat, de la Jiul, cu Petric, Raboj, Lavric, Cãsãndruc, Vajda, Palade sau Rasol printre cei mai buni.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.