Municipiul Petrosani achitã cotizatia cãtre Salvital

Municipiul Petrosani achitã cotizatia anualã cãtre Salvital. În subordinea asociatiei îsi desfãsoarã activitatea paramedicii SMURD din judetul Hunedoara. 3 lei/an/locuitor este  valoarea contributiei municipiului Petrosani.
“Prin adresa (…)  înaintatã Primãriei municipiului Petrosani, asociatia Salvital Hunedoara solicit  aprobarea contributiei în calitate de asociat si prevederea în bugetul local a acestei sume. Propun Consiliului Local al municipiului Petrosani aprobarea contributiei de 3 lei/an/locuitor (la data de 1 iulie 2019) si alocarea din bugetul local a sumei de 123.738 lei, pentru anul 2020”, aratã documentele Consiliului Local Petrosani.
Astfel, municipalitatea de la Petrosani achitã contributia aferentã unui numãr de 41.246 locuitori. Paramedicii din cadrul SAlvital ar trebui sã fie preluati de ISU, însã legea privind aprobarea Programului-pilor de preluare a personalului angajat cu pregãtire  paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD  specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finantarea autoritãtilor adinistratiei publice locale face  obiectul unei cereri de reexaminare formulatã de cãtre Presedintele Româniai.
“Prin urmare,  întrucât nu s-a reusit încã preluarea personalului cu pregãtire paramedicalã angajat al Asociatiei Salvital Hunedoara care sã reglementeze în cadrul statutului juridic si salarizarea acestuia, se impune efectuarea unei analize privind majorarea salariului de bazã astfel încât salarizarea acestora sã fie una mai apropiatã de cea a angajatilor din inspectoratele pentru  situatii de urgentã,  conform principiului “la muncã egalã, salariu egal”, aspect care va fi discutat si în Adunarea Generalã a Asociatiei si a cãrui rezolvare va conduce, implicit la stabilirea unui mod de majorare a contributiei. În consecintã, Asociatia Salvital estimeazã cã pentru anul 2020 este necesarã o sustinere financiarã suplimentarã pentru a continua activitatea la nivelul existent în prezent, motiv pentru care vã solicitãm sã analizati posibilitatea majorãrii contributiei la 10 lei/locuitor al municipiului/an începând cu data de 1 martie 2020”, aratã solicitarea celor de la Salvital Hunedoara. Primãria Petrosani a aderat la ”SALVITAL” în anul 2005.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.