Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat sanctiuni în valoare de 22.500 de lei. Trei astfel de sanctiuni au fost aplicate conform planului de mãsuri aprobat în Comitetul Local de Combaterea Bolilor.
Inspectorii au constatat cã animalele, respectiv ovinele si bovinele erau transportate fãrã documente si cu mijloace de transport neautorizate.
Este alertã din cauza pestei porcine africane. Un nou focar a fost  confirmat în Valea Jiului.
„În conformitate cu procedurile Programului strategic, referitoare la pesta porcinã africanã si pesta porcinã clasicã, au fost recoltate probe de la  mistretii vânati pe fondurile de vânãtoare din judetul Hunedoara. Probele recoltate sunt pregãtite în laborator pentru a fi trimise în vederea examinãrii prezentei virusului PPC/PPA, la LSVSA Alba. În data de 21.01.2020 au intrat în Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara, 17 de probe de la mistretii vânati. Se efectueazã si se monitorizeazã în  permanentã mãsurile programului de  combatere a PPA la  mistreti aprobat în CLCB”, se aratã într-un comunicat emis de Institutia Prefectului – Judetul Hunedoara.
Cosmin BACIU