Deputatul ALDE Marius Surgent, unul dintre initiatorii acestei legi, spune cã în aceastã sesiune parlamentarã legea va fi din nou supusã dezbaterii si aprobãrii.
La finalul anului trecut, legea privind preluarea personalului SMURD de cãtre ISU a fost retrimsã în Parlament de cãtre presedintele Klaus Iohannis pe motiv cã nu stabileste un calendar de desfãsurare al programului.
“Nu am putut impune celor de la ISU un calendar de preluare a paramedicilor”. Deputatul crede cã, presedintele Klaus Iohannis s-a grãbit atunci când a luat decizia de a retrimite spre analizã Parlamentului aceastã lege. “În opinia mea presedintele nu a fost atent atunci când a luat aceastã decizie. Înainte sã retrimitã legea înapoi în Parlament ar fi trebuit sã se consulte cu cei din Ministerul de Interne. Nu am putut impune celor de la ISU un calendar de preluare a paramedicilor. Noi am avut discutii cu cei de la Ministerul de Interne si am stabilit cã decizia privind calendarul de preluare sã fie luatã de ei, dupã ce legea este promulgatã” , a precizat Marius Surgent. În opinia acestuia legea va fi aprobatã în aceastã sesiune parlamentarã urmând sã fie trimisã din nou presedintelui spre promulgare. “Sper ca în cel mai scurt timp, aceastã lege sã treacã din nou de votul parlamentului si sã intre în vigoare”, a spus deputatul. Prevederile legii se vor aplica doar personalului încadrat pânã cel târziu la data de 31 decembrie 2018, pentru judetele Arad, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu.
Candidatii ALDE Hunedoara la alegerile locale vor fi validati dupã desemnarea lor în adunãrile generale
În ceea ce priveste alegerile locale din acest an, deputatul Marius Surgent, sustine cã  partidul pe care îl conduce la nivel judetean se aflã în plin proces de desemnare a candidatilor. „Suntem într-un proces de desemnare a candidatilor în toate organizatiile locale. Sãptãmâna trecutã Biroul Judetean, a votat un numãr de peste 20 de candidati. Astfel cã, avem deja în peste 20 de localitãti stabiliti candidatii pentru alegerile locale. Ei urmeazã acum sã convoace adunãrile generale, conform statutului, sã fie desemnati de cãtre adunãrile generale în fiecare localitate, urmând sã fie validati în delegatia permanentã. Dupã finalizarea acestui proces vom face public numele lor. Fãrã nicio îndoialã vom mergem singuri în alegerile locale si vom avea candidati în toate cele 69 de organizatii ale judetului. În ceea ce priveste Consiliul Judetean dacã legea rãmâne în forma actualã, atunci vom desemna un candidat si pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara”, a precizat deputatul.