Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, vã invitã sã participati miercuri, 22 ianuarie 2020, începând cu ora 17.00, la un eveniment strâns legat de cea de-a treia editie a Salonului de Iarnã al artistilor fotografi hunedoreni, intitulat Obiectiv / Subiectiv.
Salonul a fost organizat de cãtre Asociatia Artistilor  Fotografi Hunedoreni (AAFH), în colaborare cu Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, fiind o actiune derulatã sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din România (AAFR), si a fost vernisat în data de 18 decembrie 2019.
În cadrul expozitiei prezintã lucrãri Ovidiu Ratiu, Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Francisc Németh, Marius Isfan, Mihai Panaitescu, Cristian Rus, Cãlin Corpaciu, Cristian Resiga, Edvina Kasler, Gabriel Pãdurean, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Vasile Sârb, Horea Preja, Ioan Todor, Iulian Solda, Daniel I. Iancu, Adrian Sopincean, Gabriel Hordea, Alexandru Cozma. Obiectiv / Subiectiv mai poate fi încã vizitat.
„Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva s-a preocupat de-a lungul timpului sã promoveze artele contemporane. În aceastã categorie intrã si fotografia. Ne bucurãm sã colaborãm cu AAFH si sã îi sprijinim, la fel cum sprijinim si alte asociatii care contribuie la întelegerea si distribuirea artei, culturii si stiintei”, a declarat la vernisaj Liliana Tolas, managerul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
De aceastã datã, programul evenimentului („finisajului” expozitiei) cuprinde douã momente importante: lansarea catalogului, editat în memoria lui Ovidiu Ratiu, care prezintã autorii lucrãrilor din expozitie, publicatie pe care o vor primi gratuit toti participantii la eveniment, si o proiectie a lucrãrilor membrilor AAFH, fotografii ce au fost premiate, acceptate în saloane nationale si internationale sau publicate pe site-uri de prestigiu din lume, fãcând astfel cunoscutã munca fotografilor hunedoreni.
„Marcãm închiderea „Salonul de iarnã”, care este cel mai important eveniment fotografic din agenda culturalã a orasului de la poalele cetãtii, cu o întâlnire cu fotografia la muzeu. Cu aceastã ocazie toti cei care vor fi prezenti la acest eveniment vor vedea si asculta povestile, spuse chiar de autorii acestora, povesti care stau în spatele celor mai spectaculoase fotografii realizate si apreciate de cele importante nume în domeniul imaginii”, declarã presedintele AAFH, Grigore Roibu.