Pe timpul manifestãrilor prilejuite de Sãrbãtorile de Iarnã, peste 1400 de jandarmi hunedoreni au fost prezenti în locurile publice pentru a oferi cetãtenilor judetului un climat de liniste si sigurantã.
Astfel, în perioada 20 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, peste 70 de jandarmi au asigurat ordinea  publicã la 13 manifestatii cultural- artistice si religioase, care s-au  organizat în spatiul public.

Prin activitatea desfãsuratã de  jandarmi, alãturi de reprezentantii celorlalte institutii cu atributii, pe timpul desfãsurãrii acestor manifestatii nu s-au înregistrat evenimente deosebite.
Totodatã în aceastã perioadã,  caracterizatã de un aflux mare de turisti, în statiunile montane Straja, Parâng, Pasul Vâlcan si Râusor si pe traseele adiacente acestora, precum si în statiunea balneoclimatericã Geoagiu-Bãi, în zona Costesti, pe valea Râului Mare, 506 jandarmi montani au actionat pentru mentinerea unui climat de liniste.  De asemenea, pentru prevenirea unor situatii deosebite au fost suplimentate efectivele la Posturile de Jandarmi Montane Straja, Parâng si Râusor.
În perioada 22 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, jandarmii hunedoreni au aplicat 120 sanctiuni contraventionale în valoare de 27.675 lei, pentru diverse fapte de încãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice sau pentru exploatarea neconformã a pârtiilor si traseelor de schi pentru agrement.
Totodatã în aceastã perioadã au fost constatate si 13 fapte de naturã penalã, unele dintre acestea în  statiunile montane, astfel: În data de 31 decembrie 2019, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja au intervenit pentru aplanarea unui conflict dintre doi bãrbati. Dupã ce au fost conduse la sediul postului, în vederea stabilirii identitãtii acestora si a luãrii mãsurilor legale ce se impuneau, una dintre persoane a sesizat faptul cã îi lipseste telefonul mobil. În urma efectuãrii controlului corporal sumar, jandarmii au gãsit telefonul mobil asupra celuilalt bãrbat. Au fost întocmite acte de sesizare privind fapta prevãzutã de art.228 Cod Penal, respectiv furt, acestea fiind înaintate organelor competente pentru  continuarea cercetãrilor.
În data de 31 decembrie 2019, la sediul Postului de Jandarmi Montan Straja s-a prezentat un bãrbat pentru a preda un portofel gãsit pe pârtia de schi “Mutu” din statiune.  În urma inventarierii obiectelor din portofel, pe lângã carduri si bani, s-a gãsit si un plic de dimensiuni mici cu o substantã neidentificatã de culoare albã. Au fost întocmite acte de sesizare privind fapta prevãzutã de art.228 Cod Penal, respectiv furt, acestea fiind înaintate organelor competente pentru continuarea cercetãrilor. Portofelul cu suma de bani, carduri si actele de identitate a fost predat Politiei Municipiului . Lupeni. Documentele de sesizare privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, în conformitate cu prevederile Legii 143 / 2000 împreunã cu plicul cu substanta neidentificatã  fiind înaintate organelor competente pentru continuarea cercetãrilor.
De asemenea, jandarmii au mai intervenit pentru alte situatii în urma a 11 apelurile pe numãrul unic de urgentã 112.