Ministerul Dezvoltãrii dã undã verde reabilitãrii cinematografului din municipiul Lupeni. 38 de sãli de cinema vor fi reabilitate, modernizate sau construite în 19 judete din tarã.
Prin ordin de ministru, pe lista-sintezã a obiectivelor de investitii din cadrul subprogramului „Sãli de cinema”, derulat de Compania Nationalã de Investitii, au fost adãugate alte  2 investitii pentru  renovarea si extinderea sãlilor de cinema de la Beius (Bihor) si municipiul Iasi. Astfel, numãrul  UAT-urilor ce vor primi finantare pentru sãli de cinema a ajuns la 38.
Cinematograful din Lupeni va intra în reparatii. Licitatia demaratã de Compania Nationalã de Investitii a fost atribuitã, iar lucrãrile vor începe.
Reabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni este una din prioritãtile  edilului. Proiectele au fost depuse la institutiile abilitate. Costurile cu realizarea investitiei se ridicã la peste 75 de miliarde de lei vechi, sumele nefiind disponibile în bugetul local. Astfel, edilii au depus proiecte, iar banii vor venit de la Compania Nationalã de Investitii.
”O nouã investitie de maxim interes pentru municipiul Lupeni. S-a finalizat licitatia pentru lucrãrile de modernizare a Cinematografului Lupeni, investitie în  valoare de aproximativ 6 milioane lei”, a anuntat primarul Lupeniului, Lucian Resmeritã. De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se aflã într-o stare avansatã de degradare. În tot acest timp, localnicii si-au dorit relansarea cinematografului. Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, dupã cel de la Vulcan si cel din Petrosani.
Cosmin BACIU