Ar fi plecat din Valea Jiului cu câteva mii de euro dupã un periplu de câteva zile, timp în care a reusit sã escrocheze mai multe bãtrâne.
Dupã ce vedea unde-si tin economiile în locuintã, le distrãgea atentia si le fura toti banii. Politistii petrosãneni spun cã sunt pe urmele autoarei.
O altã pensionarã de 70 de ani, din Petrosani, a reclamat cã a rãmas fãrã economii dupã ce a primit în casã o femeie ce vindea produse de curãtenie. Bãtrâna a sesizat Politia Petrosani la patru zile de la incident si le-a spus anchetatorilor cã la usa locuintei sale s-a prezentat o femeie necunoscutã, care s-a recomandat ca fiind angajatã a unui  supermarket. Individa s-a oferit sã prezinte unele produse de menaj (detergent, deodorant etc.).
”Desi nu o cunostea, petroseneanca a invitat falsa angajatã în bucãtãria locuintei, unde aceasta a fãcut „demonstratii” cu respectivele produse (circa 10-15 minute), dupã care a plecat, motivând cã persoana vãtãmatã „nu îndeplinea conditiile”, având o pensie mai mare de 1.200 de lei.  Ulterior, persoana vãtãmatã a constatat cã suma pe care o economisise si care se afla într-un dulap din sufrageria locuintei (1.700 de lei) lipsea, motiv pentru care a sesizat (dupã patru zile de la comiterea faptei) Politia”, precizeazã IPJ Hunedoara.  Sunt indicii cã escroaca este una si aceeasi persoanã ca a reusit sã plece cu 3.000 de euro, 200 de dolari, 200 de lire sterline si 1.200 de lei, adicã economiile unei pensionare de 72 de ani, tot din Petrosani. Modul de operare a fost identic iar cel care a sesizat furtul a fost fiul femeii. Politistii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt, cercetãrile vizând identificarea autorilor, recuperarea prejudiciului si luarea mãsurilor legale.
Maximilian Gânju