Universitatea din Petrosani a început anul calendaristic sub auspiciile alegerilor. Institutia de învãtãmânt superior îsi alege structura de conducere.
Anul electoral 2020 de la Universitatea din Petrosani debuteazã cu afisarea listelor nominale ale persoanelor cu drept de vot pentru alegerea  membrilor în Consiliul facultãtii si afisarea listelor nominale a candidatilor în Consiliul facultãtii (în 14.01.2020), alegerile pentru desemnarea reprezentantilor în Consiliul fiecãreia dintre cele 3 facultãti ale UPET urmând sã se desfãsoare în 21 ianuarie, respectiv 23 ianuarie (acolo unde acestea necesitã un al doilea tur), iar rezultatul acestora va fi validatã pe 29.01.2020.
“Graficul alegerilor continuã. Au fost alesi directorii de departamente, au fost confirmati în Senat, urmeazã alegerile pentru membrii în consiliile pe facultãti si în Senat. În 12 februarie se întruneste Senatul pentru a-si alege presedintele si dupã aceea se organizeazã alegeri  pentru functia de rector în 25 februarie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.  Depunerea candidaturilor pentru functia de rector va avea loc în data de 13-17 februarie 2020, urmând ca alegerile propriu-zise sã se desfãsoare în 25 februarie 2020, respectiv în  27 februarie 2020 (pentru al doilea tur, dacã este cazul). Dupã validarea alegerii Rectorului si transmiterea rezultatelor la Ministerul Educatiei Nationale,  programate pentru finalul lunii februarie, alegerile vor continua la Universitatea din Petrosani cu desemnarea  prorectorilor, decanilor si prodecanilor care vor conduce, în urmãtorii 4 ani institutia academicã din Valea Jiului.
Cosmin BACIU