Sunt alegeri pe departamente la Universitatea Petrosani, care vor conta ulterior pentru functiile din conducerea universitãtii.

Rectorul Universitãtii Petrosani, Radu Sorin  spune cã în ianuarie vor fi alesi membrii în consiliile pe facultãti si membrii Senatului, iar la final, dupã ce în februarie va fi validat noul Senat, va fi ales presedintele acestui for si în 25 februarie se va alege rectorul Universitãtii din Petrosani.

În acest context, profesorul universitar Sorin Radu si-a dat demisia din PSD. Profesorul  Radu Sorin spune cã nu vrea sã creeze suspiciuni si candideazã la functia de rector, dintr-o pozitie ce nu mai are legãturã cu politica. „Am decis cã este o perioadã în care noi avem alegeri la nivelul universitãtii, atât la nivel de departamente si pe facultãti, inclusiv la rector si, pentru a nu se interpreta cã ar fi conotatii politicie, vis-a-vis de candidatii care doresc sã îsi asume aceastã responsabilitate, am

considerat cã este mai bine sã fiu apolitic în aceastã perioadã”, a precizat prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Univesritãtii din Petrosani.

Profesorul Sorin Radu considerã cã, oricum, în PSD Petrosani nu prea a avut un rol decisiv, iar acum a venit momentul sã se detaseze putin. „Nu am demisionat din motive legate de neîntelegeri, sau din alte motive din PSD, dar adevãrul este cã, în ultimii ani, nu am prea

activat acolo din cauza faptului cã eram prea ocupat cu institutia noastrã de învãtãmânt superior. Mai mult, o perioadã, din cauza Cartei Universitare, am fost si suspendat din toate functiile pe care le aveam si eu zic cã este în perioada aceasta si, probabil si pe viitor, cel mai oportun sã fiu apolitic”, a mai adãugat Rectorul Sorin Radu.

Diana Mitrache