Individa a reusit sã lase o localnicã fãrã economii dupã ce i-a oferit produse ”la promotie”. Escroaca a furat din casa petrosãnencei peste 3000 de euro.

Politistii petrosãneni sunt pe urmele unei tinere care a reusit sã convingã o pensionarã de 72 de ani cã vinde produse de curãtat la preturi foarte mici.    Femeia fost invitatã de bãtrânã în bucãtãria locuintei, unde a fãcut „demonstratii” cu produsele de menaj, iar dupã aproximativ 10 minute a plecat, motivând cã persoana vãtãmatã „nu îndeplinea conditiile promotiei”, având o pensie mai mare de 700 de lei. ”Fiul reclamantei a constatat faptul cã mamei sale i-au fost sustrase

dintr-un dulap din dormitor diferite sume de bani (3.000 de euro, 200 de dolari, 200 de lire sterline si 1.200 de lei)”, a precizat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. Politistii au întocmit dosar penal pentru infractiunea de furt, cercetãrile vizând identificarea autorilor, recuperarea prejudiciului si luarea mãsurilor legale. Nu este pentru prima datã când escrocii actioneazã în acest mod în Petrosani, iar victime sunt în special pensionarii cu vârste înaintate.

Maximilian Gânju