Rectorul Radu Sorin nu mai este in PSD

Profesorul universitar Sorin Radu, rectorul Universitatii din Petrosani si-a dat demisia din PSD. Decizia domniei sale vine in contextul in care la Universitatea din Petrosani au loc alegeri pentru cea mai mare functie din institutia de invatamant superior. In plus, profesorul Sorin Radu spune ca nu vrea sa creeze suspiciuni si candideaza la functia de rector, dintr-o pozitie ce nu mai are legatura cu politica. „Am decis ca este o perioada in care noi avem alegeri la nivelul universitatii, atât la nivel de departamente si pe facult??ii, inclusiv la rector si, pentru a nu se interpreta ca ar fi conotatii politicie, vis-a-vis de candidatii care doresc sa isi asume aceasta responsabilitate, am considerat ca este mai bine sa fiu apolitic in aceasta perioada”, a precizat prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Univesritatii din Petrosani.
Profesorul Sorin Radu considera ca, oricum, in PSD Petrosani nu prea a avut un rol decisiv, iar acum a venit momentul sa se detaseze putin. „Nu am demisionat din motive legate de neintelegeri, sau din alte motive din PSD, dar adevarul este ca, in ultimii ani, nu am prea activat acolo din cauza faptului ca eram prea ocupat cu institutia noastra de invatamant superior. Mai mult, o perioada, din cauza Cartei Universitare, am fost si suspendat din toate functiile pe care le aveam si eu zic ca este in perioada aceasta si, probabil si pe viitor, cel mai oportun sa fiu apolitic”, a mai adaugat Rectorul Sorin Radu.
Universitatea din Petrosani isi desemneaza acum reprezentantii.
Sunt alegeri pe departamente, care vor conta ulterior pentru functiile din conducerea universitatii. De altfel, rectorul institutiei de invatamant superior spune ca in ianuarie vor fi alesi membrii i consiliile pe facultati si membrii Senatului, iar la final, dupa ce in februarie va fi validat noul Senat, va fi ales presedintele acestui for si in 25 februarie se va alege rectorul Universitatii din Petrosani.

Diana Mitrache

7 comentarii la „Rectorul Radu Sorin nu mai este in PSD

 • 11 ianuarie 2020 la 10:00
  Permalink

  sa fiu apolitic in aceasta perioada ha ha este exact ca oaia tunsa primavara de coiban arata ca dracu dar tot oaie e degeaba titulaturile tot o ………. este zau ca ma plesneste plansul cand vad ce sacrificiu face

  Răspunde
 • 13 ianuarie 2020 la 12:57
  Permalink

  sorin nu mai este in psd, dar psd a fost, este si va fi mereu in sorin.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.