Primãriile din judet se pot asocia cu municipalitatea de la Deva pentru rezolvarea problemei maidanezilor

 

O situatie de crizã a fost generatã dupã ce Consiliul Judetean Hunedoara a trebuit sã se retragã din asociatia care se ocupa de maidanezi.
Autoritãtile locale de la Deva înfiinteazã o asociatie proprie la care pot adera si alte primãrii. Aceasta a fost solutia identificatã si de municipalitatea de la Petrosani.
“Dupã desfiintarea Serviciului Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fãrã Stãpân, din motive care tin de Consiliul Judetean Hunedoara, câinii s-au înmultit necontrolat în toate localitãtile judetului. Acum, Primãria Municipiului Deva a luat decizia de înfiintare a unei asociatii proprii având ca obiect de activitate capturarea câinilor fãrã stãpân, asociatie la care pot adera ulterior si alte primãrii din judet care doresc acest lucru. Asociatia va începe sã functioneze din luna februarie”, aratã Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
O nouã asociatie ar putea fi înfiintatã la nivelul Vãii Jiului pentru gestionarea maidanezilor. Municipalitatea de la Petrosani s-a retras din asociatia care la nivel judetean se ocupa de capturarea câinilor maidanezi.
“Am avut o întâlnire cu ceilalti primari din Valea Jiului si vrem sã punem bazele unei asociatii pentru a  rezolva aceastã problemã. Acum se lucreazã la statut. Noi am luat legãtura cu actualul director si în principiu o sã lucrãm cu dumnealui si cu oamenii care au fost pe Valea Jiului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Dacã se va înfiinta o astfel de asociatie la nivelul Vãii Jiului, cotizatia va rãmâne la nivel local.
“Cotizatia pe care noi o dãdeam la Deva o vom da în Valea Jiului. Sunt niste problem legate de iesirea din ADI pentru cei care au adãposturile si investitiile fãcute cu bani de la Consiliul Judetean. La noi nu este aceastã problemã deoarece avem adãpostul nostru”, a mai precizat sursa citatã.
Curtea de Conturi a constatat cã CJ Hunedoara a finantat ilegal asociatia care se ocupã de maindanezi. În ceea ce priveste activitatea centrului care se ocupã de câinii maidanezi, prejudiciul este de 4.416.000 lei. Oficialii judeteni declarau cã s-au fãcut afaceri de milioane de lire sterline de pe urma maidanezilor.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.