Contribuabilii din municipiul Lupeni sunt asteptati la ghisee începând cu data de 13 ianuarie. Pânã atunci activitatea Serviciului de Taxe si Impozite este suspendatã.
Este nevoie de armonizarea programelor cu legislatia fiscalã nationalã.
Datoritã operatiunilor necesare închiderii anului fiscal 2018 si a implementãrii modificãrilor prevãzute de Codul Fiscal, activitatea cu publicul se va relua în data de 13 ianuarie. Abia de atunci contribuabilii care vor sã îsi achite taxele si impozitele locale pot trece pe la ghisee. De precizat cã, taxele si impozitele de la Lupeni rãmân la acelasi nivel si în anul 2020
“Propunerea noastrã a fost ca taxele sã rãmânã la acelasi nivel ca si pânã acum, desi stim cã este greu ca oamenii sã plãteascã. În momentul în care le-am mãri, le-am  le-am colecta mult mai greu. Din punctul meu de vedere, cel mai important este ca fiecare om sã  contribuie si sã reusim astfel sã dezvoltãm. Degeaba stabilim taxele la valoarea maximalã dacã nu vor plãti decât 20%. Astãzi, în municipiul Lupeni,  taxele si impozitele sunt încasate undeva la 97-98. De aceea, în 2020, Primãria Lupeni nu va aplica nici o majorare la  valoarea taxelor si impozitelor locale,  singura ajustare fiind cea cu rata inflatiei, cotã obligatorie potrivit Codului Fiscal”, a declarat  Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Ca de obicei vor  beneficia de reduceri de 10% cei care îsi vor  achita taxele si impozitele locale pânã la data de 31 martie 2019.
Cosmin BACIU