În jur de 32.000 de pensionari din sistemul public de pensii încaseazã si salarii obtinute de la angajatori de stat.
Asta va fi interzis prin lege, iar forma finalã a legii prin care noul Guvern va interzice, din 2020, cumulul pensiei cu salariul obtinut de la angajatori de stat, va obliga  angajatorii sã ia mãsurile ce se impun.
La Petrosani, spre exemplu, sunt 5 oameni în aceastã  situatie si primarul Tiberiu Iacob Ridzi a spus cã deja unul dintre cei vizati a plecat din aceastã sãptãmânã.
„În momentul în care aceastã hotãrâre va fi publicatã în Monitorul Oficial, sigur cã cei care sunt  pensionari si lucreazã în cadrul primãriei Petrosani, vor trebui sã opteze între pensie si salariul de la stat. Sunt 5 persoane, una dintre ele si-a încheiat contractul de muncã chiar în data de 4 ianuarie, deci mai sunt 4. Îi vom înlocui si vom scoate la concurs aceste posturi, care sunt necesare în cadrul primãriei” , a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  La Petrosani,  vizati sunt Petre Popa, administratorul bazinului de înot didactic, Dana Damian, care a si plecat de la conducerea Cinematografului Serban Ionescu, dar si alti trei functionari, care ocupã posturi de electricieni, respectiv lucreazã în sistemul bugetar ca si calificati în diverse meserii.
Diana Mitrache