60.000 de turisti în Straja

Zeci de mii de persoane au ales sã petreacã sãrbãtorile de iarnã pe  pârtiile din statiunea montanã Straja.  Conditiile excelente de schi i-au determinat pe turisti sã vinã în statiunea montanã din Valea  Jiului. De la un sezon la altul, Straja înregistreazã noi  recorduri. În perioada 20 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, peste 60.000 de turisti au petrecut în Straja.
“În perioada 20 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, peste 60 de mii de turisti au fost în Straja. Nu este vorba de vizitatori unici. Sunt persoane care au stat 5 zile, altele 3 zile sau o zi.  În ceea ce priveste biletele la telegondolã s-au vândut în perioada mentionatã un numãr de 30.000 de bilete. Sunt persoane care au urcat în munte cu mijloacele de transport în comun sau cu  autoturismele proprii”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Potrivit edilului, chiar si în conditiile în care statiunea montanã Straja este din ce în ce mai cãutatã de turisti, existã încã anumite neajunsuri.
“Trebuie sã lucrãm la partea de cazare si de infrastructurã. Ne dorim sã realizãm noi pârtii în Straja si sã fie pusã la punct si infrastructura de cazare”, a mai spus sursa citatã.  În Straja sunt  amenajate 12 pârtii, pentru schi si snowboard, fiecare fiind echipatã cu instalatie de transport pe cablu. Pârtiile sunt întretinute cu ajutorul ratracurilor si a tunurilor de zãpadã artificialã. Pentru fluidizarea si dezvoltarea transportului pe cablu, în 2018  s-a demontat teleschiul 3, pentru lãrgirea  pârtiei, acesta fiind relocat paralel cu telescaunul 1, de pe pârtia Constantinescu. Cea mai semnificativã investitie din anul 2018 este cea a telescaunului cu patru locuri,  debraiabil, din zona Crucii. Acesta se deplaseazã cu viteza de 4m/s, pe o lungime de 1300 metri. Telescaunul debraiabil porneste din zona Crucii Eroilor si urcã pânã spre finalul pârtiei Mutu. Pentru începãtori, covorul rulant a fost remontat si  pozitionat în variantã finalã, pe pârtia Baloo, iar pentru asigurarea stratului de zãpadã artificialã pe tot parcursul sezonului s-au mai achizitionat cinci tunuri noi, numãrul total al tunurilor ajungând la 23, toate fiind rãspândite pe tot domeniul schiabil. O altã investitie asteptatã de turisti a fost telescaunul de pe Vârful Straja.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.