Încasãri de aproape 70.000 de lei la telescaunele din Parâng

Douã telescaune duc turistii în statiunea montanã Parâng. Parângul este o statiune montanã mai putin animatã fatã de Straja, însã mult mai cãutatã de schiorii profesionisti. Aici se aflã o pârtie neagrã, ceea ce înseamnã un grad de dificultate ridicat.
5000 de persoane s-au aflat în statiunea montanã din municipiul Petrosani în  perioada 1-5 ianuarie 2020.  Potrivit reprezentantilor DADPP Petrosani, încasãrile la cele douã telescaune care duc în statiunea montanã Parâng au fost de 68.957,5 lei în perioada 1 – 5 ianuarie 2020.  În Parâng sunt mai multe pârtii de schi, diferite ca  dificultate. Statiunea are pârtii frumoase, de diferite dificultãti. Lungimea lor este de cca. 9,4 km iar accesul spre pârtiile de schi se face cu douã telescaune. În partea de sus a statiunii se gãsesc pârtiile A – 350 m, pentru începãtori, Euro-Parâng – 600 m pentru avansati, ambele deservite de teleschiuri si se poate coborî pe pârtia Subtelescaun, de 370 m, medie. Aici se poate ajunge doar cu telescaunul vechi, care are douã puncte de debarcare, unul la baza pârtiei iar unul în zona superioarã a domeniului schiabil, la 1680m.  Tot din zona de sus se intrã pe pârtia B, cea mai bunã din Parâng si cea mai lungã, de 3.2 km, pe un drum ce  duce prin fata cabanei ANEFS-ului, iar dupã circa 100 m se intrã pe portiunea dificilã, neagrã, a pârtiei. Partea de sus a pârtiei B este neagrã, pentru schiori experimentati, iar cei care nu sunt siguri pe abilitãtile lor pot intra pe B pe un drum forestier ce porneste prin stânga, prin pãdure, de lângã pensiunea Krisztian, ce este vizibilã usor la 300 m înainte de statia intermediarã a telescaunului vechi.
Cosmin BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Încasãri de aproape 70.000 de lei la telescaunele din Parâng

 • 15 ianuarie 2020 la 17:27
  Permalink

  Bah esti nebun? Sa-nnebunesti tu ca ai vazut schiori pe partiile alea frumoase anu asta….

  Răspunde
 • 16 ianuarie 2020 la 22:41
  Permalink

  Daca imparti 70.000 lei la pretul cursei iasa 3500 turisti maxim, unde mai pui pe cei care au facut 2-3 curse. Opinie maxim 2000 turisti din care 1000 la chiolhanurile de Revelion. Bro Tibi, in Straja sunt 5.000 turisti zilnic. Vai de sula noastra, asa primar, asa oras, asa statiune. ZERO BARAT!!!

  Răspunde
 • 19 ianuarie 2020 la 15:42
  Permalink

  Ridzi, chiar ai bulan cand incasezi 70000 fara sa pui un tun de zapada…Iti dai seama daca faceai 10% din cat au facut aia din Straja (care chiar au primar!) Cat puteai incasa ?! Dar mno…telescaunul nu este la Simi…nu ai interes ! Mortule, numara-ti zilele precum o facea Moni la parnaie…poate-ti iei si tu un mandat la Barcea ! Oare sti cat de praf esti ?! Nu meriti nimic cum nici nu faci ceva !!! Sper sa te chinui cum ne ai chinuit si pe noi tinandu-ne in loc !!! AMR putin….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.