12 momente pentru 12 luni în anul 2019

La fel ca si în anul trecut, vom prezenta câteva din momentele semnificative, în fiecare lunã a anului, în sportul Vãii Jiului.
Ianuarie 2019 – S-a lansat ideea…

În pagina de sport a cotidianului ”Cronica Vãii Jiului” se propune cu ocazia centenarului echipei Jiul Petrosani, redenumirea stadionului ca ”Petre Libardi”, cu argumentele necesare, lucru pus în practicã în august 2019.

Februarie 2019 – Dan Voicu revine la Vulcan.

Unul din simbolurile echipei CSM (ex Minerul) Vulcan, Dan Voicu, anuntã într-un interviu în exclusivitate revenirea la echipa sa de suflet, în calitate de antrenor.

Martie 2019. – Victorie în sala renovatã.

Dupã aproape cinci ani de lucru (!) sala de jocuri sportive a CSSP Petrosani este redatã circuitului sportiv, cu un prim meci, CSSP – LPS Slatina (30-19) din Campionatul National de junioare II (gr. 2002-2004).

Aprilie 2019. – ”Mieii” de Pasti.

În reversibila sa prãbusire de ani de zile echipa de fotbal Universitatea Petrosani este umilitã la Lonea, cu scorul de 13-0 de cãtre Inter Petrila, în cea de-a 17-a etapã a ligii a IV-a Hunedoara.

Mai 2019. – Un presedinte pe la noi.

Presedintele FR Fotbal Rãzvan Burleanu si directorul tehnic Mihai Stoichitã sunt prezenti la Deva pentru o dezbatere cu tema ”Forum privind dezvoltarea fotbalului hunedorean”.

La Lupeni este aniversarea de 100 de ani a fostei echipe de rugby Minerul.

Iunie 2019. – Petrila câstigã Cupa României.

La mijloc de iunie pe stadionul ”Jiul” (viitor Petre Libardi) din Petrosani are loc finala pe judet a Cupei României, Aurul Brad – Inter Petrila. Echipa din Valea Jiului învinge cu 2-0 prin golurile marcate de M. Filip, câstigând trofeul.

Iulie 2019. – Performantã bunã.

Echipa de junioare IV (gr. 2006-2007) a CSS Petrosani participã la turneul final pe tarã, reusind locul 6 la nivel national cu antrenorii Edith Mileti si Daniel Brânzãu la timorã.

August 2019. – Centenarul Jiului.

Pe 3 august 2019 cu mult fast, s-a aniversat 100 de ani de la înfiintarea echipei Jiul Petrosani, printr-o festivitate la Primãrie si un meci al legendelor pe stadionul ”Petre Libardi”.

Septembrie 2019. – Disparitia unui portar.

La mijlocul lunii a încetat din viatã Alin Farcas, 52 de ani, în urma unei comotii cerebrale, fost portar al echipelor de fotbal Minerul Paroseni si Minerul Uricani.

Octombrie 2019. – Jubileul handbalului.

Fosta echipã de handbal masculin Stiinta Petrosani s-a reunit, cu jucãtori din mai multe generatii, pentru a marca 70 de ani de la înfiintare.

Noiembrie 2019. – Stiinta, greu de…. bãtut.

Echipa de rugby Stiinta Petrosani a încheiat fãrã înfrângere turul sezonului DNS, reusind 7 victorii din sapte partide! O serioasã optiune pentru câstigarea competitiei.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.