Autoritãtile locale de la Petrosani cautã constructor pentru un contract de lucrãri a cãrui valoare depãseste 6 milioane de lei.
Edilii au scos la licitatie contractul de “Executie lucrãri – proiectare (inclusiv verificarea tehnicã a proiectelor) si executie în cadrul proiectului „Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din municipiul Petrosani””. 6.613.626 lei fãrã TVA este valoarea contractului.
“Se executã lucrãri de reabilitare la 5 blocuri de locuinte respectiv: Bl. 120 str. 1 Decembrie 1918, Bl. 122 str. Decembrie 1918, Bl. 22 str. Aviatorilor, Bl. 7 str. Avram Iancu si Bl. 4 str. General Dragalina în vederea cresterii eficientei energetice a acestora si a scãderii consumului de energie, inclusiv realizarea documentatiilor tehnice pentru obiectivele de investitii. Prin achizitionarea contractului/contractelor de lucrãri se are în vedere proiectarea, inclusiv verificarea tehnicã a proiectelor si executia lucrãrilor, pe loturi, astfel: Lotul 1: Bloc 120 str. 1 Decembrie 1918; Lotul 2: Bloc 122 str. 1 Decembrie 1918; Lotul 3: Bloc 22 str. Aviatorilor; Lotul 4: Bloc 7 str. Avram Iancu; Lotul 5: Bloc 4 str. General Dragalina”, aratã documentatia.
Blocurile care fac obiectul prezentului proiect sunt situate în Municipiul Petrosani pe strãzile 1 Decembrie 1918, Aviatorilor, Avram Iancu, General Dragalina si au un nivel de înãltime P+8 si P+10. Scopul implementãrii acestui proiect este acela de crestere a eficientei energetice în 5 blocuri de locuinte cu nivele de înãltime P+8 si P+10, situate pe strãzile: 1 Decembrie 1918 – blocul 120; 1 Decembrie 1918 – blocul 122; Aviatorilor – blocul 22, Avram Iancu – blocul 7 si General Dragalina – blocul 4. Pe termen lung, acest proiect va contribui la gestionarea inteligentã a energiei si tranzitia cãtre o economie cu emisii scãzute de carbon în municipiul Petrosani.
Pentru îndeplinirea scopului proiectului sunt prevãzute lucrãri la fiecare bloc, dupã caz, cum ar fi: reparatii tencuieli degradate de pe fatade, desfacere placaje, termoizolare pereti exteriori, termoizolare planseu peste ultimul nivel si/sau peste subsol, înlocuire la nivel de apartamente a tâmplãriei din lemn cu tâmplãrie eficientã energetic, închidere balcoane la nivel de apartamente cu tâmplãrie eficientã energetic, refacere finisaje interioare, înlocuire jgheaburi si burlane, demontare si montare instalatii si echipamente montate aparent pe fatada/terasa blocurilor, reparatii acoperis, înlocuire corpuri de iluminat si circuite electrice în spatiile comune – scãri, subsol, crearea de facilitãti pentru persoane cu dizabilitãti, înlocuire instalatii de colectare ape menajere din subsol, înlocuire/procurare si montare lift.
Cosmin BACIU