Consiliul Local al municipiului Petrosani a alocat suma de 316.800 de lei pentru a sustine, în continuare, activitatea Casei Pollicino.
Zeci de copii cu nevoi speciale riscã sã rãmânã fãrã asistentã în cazul în care nu este sustinutã aceastã activitate. Italienii nu mai pot sustine financiar activitatea din cauza problemelor economice cu care se confruntã, astfel cã responsabilitatea a fost preluatã de municipalitatea de la Petrosani.
Municipalitatea din Petrosani a decis sã aloce o subventie de peste 300.000 de lei pentru copiii de la Casa Pollicino. Sunt copii cu nevoi speciale sau în risc de abandon si care au nevoie de îngrijire de specialitate. Pânã acum, cei mai multi bani pentru functionarea centrului veneau de la partenerii  italieni, dar problemele economice si-au pus amprentã si asupra donatiilor.
Consiliul Local a aprobat acordare pentru anul 2020 a unei subventii de 316.800 lei de la bugetul local, pentru un numãr de 60 de beneficiari, respectiv 440 de lei/ persoanã asistatã.
Totodatã, s-a decis încheierea unei conventii provizorii pentru acordarea de servicii de asistentã socialã între Consiliul Local al Municipiului Petrosani – Directia de Asistentã Socialã si Asociatia de  voluntariat Casa Pollicino.
La Casa Pollicino din Petrosani sunt îngrijiti copii cu nevoi speciale din întreaga Vale a Jiului. Doar câteva dintre primãriile din Valea Jiului sustin financiar activitatea centrului. În anul 2002, a luat fiintã, la Petrosani, Asociatia Comitato Pollicino, al cãrei obiectiv principal, încã de la început, a fost construirea unui edificiu care sã gãzduiascã copiii cu probleme speciale.
Cosmin BACIU