Deputatii din Hunedoara sfãtuiti sã sustinã Legea de pensionare anticipatã

Legea initiatã de senatorul Resmeritã a trecut de Senat si acum urmeazã un curs în care este nevoie de sprijinul tuturor deputatilor din acest judet.
Cristian Resmeritã spune cã îi roagã acum pe cei care sunt de la PSD, dar nu numai, sã îl sustinã si sã ajute ca oamenii din zona Vãii Jiului sã poatã iesi mai repede la pensie, date fiind conditiile grele în care au muncit si au trãit în aceastã zonã defavorizatã.
„Legea pe care am initiat-o singur, privind reducerea vârstei de pensionare cu doi ani de zile pentru toti locuitorii din Valea Jiului, a trecut de Senat. În douã luni de zile a fãcut acest prim pas, iar în momentul de fatã legea a ajuns la Camera Deputatilor si a fost adoptatã tacit, nu a fost votatã de parlamentari. E bine si asa, punctul de vedere al Guvernului încã nu îl am, dar sper sã nu fie nicio problemã si îmi doresc în februarie, ca, în momentul în care ajunge în Camera Deputatilor, toti colegii mei sã se mobilizeze, pentru cã în Camera Deputatilor îi avem si pe domnul Nistor si pe doamna Intotero si domnul Toma si îi rog sã îsi asume aceastã responsabilitate, ca legea sã treacã”, a spus Cristian Resmeritã, senator PSD.
Proiectul legislativ adoptat la Senat, merge acum potrivit prevederilor procedurale, pentru dezbatere si vot final, la Camera Deputatilor, care este for decizional. Senatorul social-democrat din Valea Jiului, Cristian Resmeritã îsi exprimã convingerea cã, fiind vorba despre un proiect pentru oameni, acesta va avea parte de vot favorabil si în Camera Deputatilor, astfel încât legea sã poatã intra în vigoare cât mai repede posibil.
În acest moment, vârsta de pensionare pentru bãrbati este de 65 de ani, iar pentru femei de 63 de ani, vechimea minimã în muncã fiind de 15 ani, iar stagiul complet este de 35 de ani.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Deputatii din Hunedoara sfãtuiti sã sustinã Legea de pensionare anticipatã

 • 19 decembrie 2019 la 19:18
  Permalink

  Parlamentari care nu voteaza acesta LEGE atunci nici noi cei din Valea Jiului nu vom vota acel PARTID politic la viitoarele alegeri .

  Răspunde
  • 19 decembrie 2019 la 19:37
   Permalink

   voi va auziti ce spuneti? cum sa iesi la pensie la 35 de ani? romania are lipsa foarte mare de cotizanti la fondul de pensie si noi scoatem la pensie oameni la 35 de ani .Oare Iohanis cu pnl-ul lui este atat de tampit ?

   Răspunde
 • 19 decembrie 2019 la 19:52
  Permalink

  Aloooo!Sa vinaSMURD-ul repede! ,,cetatean”a fost lovit de un meteorit si acum delireaza!Nu mai el stie unde a citit ca se iese la pensie la 35 de ani!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.