CEH angajeazã minerii de la SNIM

30 de mineri de la SNIM vor fi angajati la CEH. O parte din angajatii Societãtii Nationale de Închideri Mine din Valea Jiului vor fi angajati în cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
Este vorba despre minerii care nu îndeplinesc conditiile de pensionare si si-au manifestat intentia de a lucra la exploatãrile miniere de la CEH.
„Am aprobat cererile de angajare depuse de muncitorii de la Minele Uricani s Paroseni (activitatea de subteran se încheie în 31 decembrie 2019). Minerii de la SNIM îsi vor înceta activitatea la data de 27 decembrie si cu aceeasi datã vor fi angajati la CEH.
Cu acordul ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu si aprobarea administratorului judiciar, domnul Emil Gros, muncitorii de la cele doua exploatãri miniere (care nu îndeplinesc conditiile de pensionare si nu beneficiazã de Ordonanta 69) sunt transferati, pe posturile de muncitori subteran, la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara”, a precizat Cristian Rosu administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara. Cei care vor fi angajati la Complexul Energetic Hunedoara vor trebui sã renunte la sumele compensatorii.
„În CCM este prevãzut faptul cã cei care au încasat sume compensatorii în ultimii trei ani, nu pot fi angajati. Li s-a explicat si au confirmat faptul cã vor renunta la sumele compensatorii”, a mai precizat administratorul special al CEH. Reamintim faptul cã în luna decembrie peste 100 de angajati ai SNIM VJ au protestat din cauza  incertitudinii care plana asupra lor.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „CEH angajeazã minerii de la SNIM

  • 29 decembrie 2019 la 09:35
    Permalink

    Le place sclavia :((

Comentariile sunt închise.