Asociatiile de proprietari sunt în continuare cei mai mari datornici fatã de ApaServ. Gradul de încasare a facturilor este de 101%, iar acest lucru se datoreazã recuperãrii creantelor.
Cei de la ApaServ Valea Jiului încearcã sã îi determine pe rãu-platnici sã îsi achite facturile.
“Cei mai mari datornici sunt asociatiile de proprietari. Dacã am spus cã productia este de 100%, în ceea ce priveste încasãrile suntem la 101%. Acei 1% îi recuperãm din datoriile vechi pentru cã activitatea noastrã vis a vis de cei rãu platnici este foarte intensã. La un rãu platnic pot spune cã mergem de cinci ori. O datã mergem sã-i ducem factura, apoi mergem sã ne plãteascã, mergem sã-i spunem cã nu a plãtit, îl verificãm dacã nu ne furã apã si mai mergem sã-i spunem cã îl debransãm. Cu toate asociatiile din Valea Jiului, mai putin douã, suntem în proces pentru cã au acumulat datorii de ordinul milioanelor”,  a declarat Cristian Ionicã, director general al SC ApaServ Valea Jiului.
Mai multe asociatii de proprietari din întreaga Vale a Jiului au fost luati de ApaServ la încasare directã. Astfel se explicã si de ce procentul încasãrilor este de 101%.
“Am reusit în cursul anului sã luãm la încasare directã douã asociatii din Lupeni, o asociatie din Vulcan si activitatea noastrã continuã pentru cã s-a constatat cã cu plata serviciului la ApaServ direct am reusit sã gestionãm ce înseamnã datorii, s-au încheiat angajamente de platã, de aceea procentul de încasare este asa de mare”,  a mai spus sursa citatã.
În urma unei întâlniri cu reprezentantii asociatiilor de proprietari s-a constat faptul cã  acestea plãtesc cu o lunã întârziere facturile.
În continuare rãu-platnicii acumuleazã datorii, acumuleazã penalitãti. Cel mai mare datornic la ApaServ sunt asociatiile de proprietari. Am avut o întâlnire cu toti administratorii de asociatii de la Petrosani pentru cã ei nu reuseau sã plãteascã factura curentã. A început sã fie un curs ascendent vizavi de plata serviciului, nu ajung sã plãteascã factura integral, dar întâlnirea a fost beneficã. Conditia pentru a prelua abonatii la încasare directã este aceea de a avea o hârtie cã nu au datorii la asociatie”,  a mai spus Cristian Ionicã. Sume importante de bani are de recuperat ApaServ Valea Jiului de la populatie.
Cosmin BACIU