Ce spun autoritãtile despre degajãrile de fum de la Dâlja?

 

Nu este niciun pericol în cãtunul de la Dâlja si s-au luat toate mãsurile necesare. O spun autoritãtile care au gestionat acolo situatia generatã de izbucnirea unui incendiu, despre care specialistii spun cã ar fi la un depozit de steril.
Cei care au fost la fata locului sustin, în urma analizei ce s-a fãcut, cã lucrurile nu sunt grave si cã s-au impus o serie de mãsuri, în urma cãrora acolo se mai degajã doar abur.
„Directorul Societãtii de Închideri Mine Valea Jiului precizeazã faptul cã situatia nu este una nemaiîntâlnitã, astfel de arderi întâlnindu-se frecvent în exploatãri miniere, mentionând faptul cã arderea se manifestã la un depozit de steril, zgurã si  cãrbune, care dupã toate verificãrile  efectuate, nu are legãturã cu fosta minã Dâlja.  Reprezentantul INSEMEX confirmã cele transmise de directorul Societãtii de Închideri Mine Valea Jiului,  precizând cã arderea probabil se manifestã de o lungã perioadã de timp, fãrã a fi vizibilã la suprafatã, fapt confirmat de resturile de steril de culoare rosiaticã. Directorul Complexului Energetic Hunedoara afirmã faptul cã lucrãrile de întrerupere a arderii, prin efectuarea unui pat de cenusã si argilã, si a lucrãrilor de refacere a digului cu zid de sprijin, vor începe în cursul zilei de 18.12.2019.  Reprezentanta Inspectoratului de Stat în Constructii a monitorizat vizual cele trei imobile din vecinãtatea zonei de risc, constatându-se  faptul cã la imobilul nr.6 nu se observã fisuri, cu ochiul liber, iar la  imobilele 8 si 8A existã mici fisuri la nivelul peretilor, vechimea  acestora neputând fi evaluatã datoritã faptului cã imobilele nu dispun de structurã de rezistentã din constructie”, se aratã într-un comunicat remis presei de primãria municipiului Petrosani si semnat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgentã si specialistii în minerit.
Ce mãsuri se impun?
1. Începerea lucrãrilor pentru întreruperea arderii, prin efectuarea unui pat de cenusã si argilã.
Rãspunde: CEH Hunedoara.
2. Dupã finalizarea lucrãrilor se va continua monitorizarea zonei, prin patrule, contactare telefonicã a familiilor din zona de risc.
Rãspunde: CLSU Petrosani si ISU Hunedoara.
3. Realizarea unui zid de sprijin a zonei unde s-au efectuat lucrãrile de decopertare, pentru a preîntâmpina posibile fenomene de alunecare de teren din zonã.
Rãspunde: CLSU Petrosani

Advertisements

3 comentarii la „Ce spun autoritãtile despre degajãrile de fum de la Dâlja?

 • 18 decembrie 2019 la 20:08
  Permalink

  de ce se ocupa c.e.hunedoara de aceasta lucrare in conditiile in care nu au banii de salarii, perimetrul minier a fost predat de fosta cnh-precursoarea ceh, ce cauta un astfei de depozit in curtea unei gospodarii-sau ce cauta acea gospodarie pe acel perimetru, pe aceste lucrari se vor deconta bani grei oare cine vor fi beneficiarii

 • 18 decembrie 2019 la 22:53
  Permalink

  Imi e teama ca este mai rau decat pare !
  Ar trebui sa invie speciali?tii care au fost obligati sa moara in 1986 !!!

 • 18 decembrie 2019 la 23:40
  Permalink

  daca sa facut atata presiune de a iesit abur sau fum dupa sute de metri in pamant, clar ,ca oameni stau pe o bomba cu ceas , acum face presiune pana prinde aer , pe urma va fi o mare explozie in care vor fi oameni aia pomeniti vreo 3 zile ca de fiecare data sau incident….nepasare

Comentariile sunt închise.