Crãciunul a venit cu sarmale si cozonac în Casa Pollicino

 

Câteva sute de sarmale au fost pregãtite la Cassa Pollicino pentru copiii de aici. E modul în care, înainte de Crãciun, copiii sunt primiti la masã cu totii.
Asta, pentru cã, de câteva sãptãmâni, toatã lumea se pregãteste de serbarea  dedicatã lui Mos Crãciun si cu podoabe pentru brad.
„Este încã un Crãciun si un motiv de bucurie pentru noi. Am avut masa traditionalã, copiii sunt încântati si noi asteptãm, ca în fiecare an, cu bucuria din sufletul unui copil, Crãciunul. Vineri va fi  serbarea dedicatã  sãrbãtorilor de iarnã si cu aceasta încheiem acest an de activitate”, a spus Florentina Presecan,  director Cassa Pollicino.  Bucãtãresele au fost  ajutate de primarul din Petrosani, singurul care vine an de an sã dea o mânã de ajutor la acest centru pentru copii.
„Ca în fiecare an,  domnul primar ne ajutã si pe noi si la împachetat  sarmale si la împãrtirea lor la mese, iar de aceastã datã am fãcut 450 de sarmale”, a spus Corina Perta, una dintre bucãtãresele care au pregãtit masa de Crãciun din Casa Pollicino.
„În fiecare an vin la Pollicino de sãrbãtori. E în apropierea nasterii Mântuitorului si fac sarmale cu care îi servesc pe cei mici”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, activitatea la care a luat parte în aceastã zi, la casa în care sunt gãzduiti copiii din mai multe orase ale Vãii Jiului. Masa de Crãciun este luatã ca în familie la Pollicino,  locul ce a devenit o a doua casã pentru cei mai multi dintre cei ce vin zilnic. Sunt copii cu diverse deficiente, ori care provin din familii sãrace, iar la Pollicino învatã tot ce le foloseste în viatã. În plus, tratamentele si terapiile de aici sunt tot ce au nevoie, ca sã se recupereze fizic si psihic, iar masa de Crãciun este exact ca în familie, cu sarmale, cozonac si colinde.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Crãciunul a venit cu sarmale si cozonac în Casa Pollicino

 • 18 decembrie 2019 la 19:38
  Permalink

  1.Bucataresele nu puteau termina sarmalele daca nu venea primarul! 2.Daca tot a venit primarul sa dea o mana de ajutor,de ce a venit cu presa dupa dansul?O fapta buna nu se face pentru publicitate! 3.Sunt sigur ca primarul a fost in timpul liber,pentru ca in timpul serviciului are cu totul alte sarcini!Nu se poate sa faci sarmale si sa iei salariu de primar! 4.La anul ma ofer sa merg eu sa ajut la sarmale,astfel ca primarul sa se poata ocupa ,de exemplu,de atragerea de investitori importanti in Petrosani!

  Răspunde
  • 19 decembrie 2019 la 16:20
   Permalink

   spune un singur investitor „atras” de „dumnealui” …..”in zona”…..unu singur ???…..o singura fabrica mare serioasa ???…un singur hotel international „atras” in zona ????…….0……pe toate planurile…..in afara de „investitiile de top” prezente pe la toate colturile de strada…. gen magazine second -hand ….agentii de pariuri sportive si case de amanet…..cu ce altceva se poate lauda acest primar ???……in timp ce altii atrag fonduri europene…..in timp ce altii construiesc parcuri industriale la marginile oraselor cu zeci de fabrici cu mii de angajati…….in timp ce altii au zeci daca nu sute de santiere in curs pentru cladiri noi de birouri si locuinte…..in timp ce altii isi dezvolta infrastructura ….acest „domn primar ” imparte sarmale si amesteca mamaliga ” intr-o zona „vai de capul ei „……. pana la urma aveti ce va meritati acolo …….puteti sa va dati ceasurile in urma cu 50 de ani……….cand aveti ocazi vizitati alte orase…..s-ar putea sa va dati seama de niste lucruri…….oricum domn primar……tineti-o tot asa cu „investitiile”……sunteti „tare pe piata nu gluma „……

   Răspunde
 • 19 decembrie 2019 la 16:58
  Permalink

  Primaru’ care „este”. este in campanie electorala, insa observ ca si cei care comenteaza sunt in campanie electorala…insa la alte partide. Locuitorii din Petrosani?…da-i in „poala”, pe cine mai intereseaza de locuitorii din Petrosani? 🙂

  Răspunde
 • 19 decembrie 2019 la 17:04
  Permalink

  Imi place ca e cald in iarna asta!

  Răspunde
 • 19 decembrie 2019 la 17:10
  Permalink

  Au trecut 30 ani de la Revolutie. Romania progreseaza pe zi ce trece. In 1989 prim-secretarul Resiga dadea in folosinta 500 de apartamente in Petrosani, in 2019 primarul Ridzi imparte 500 de sarmale. Au mama, ce-am fost si ce-am ajuns!?!?!?!

  Răspunde
  • 19 decembrie 2019 la 17:53
   Permalink

   diferenta la capitolul dezvoltare intre petrosani si oradea ,sibiu,cluj ,timisoara …..e de zeci de ani…..si de „zeci de ani” e diferenta chiar fata de alte orase chiar si mai mici……intrebarea care se pune ….este…..oare de ce acolo s-a putut ???? ……..si aici de nici un fel ????……..raspunsul e atat de evident si de clar ……

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.