Tuburile ce vor forma tunelurile din statiunea de munte Parâng au ajuns în statiune, iar unul  dintre ele a si fost pus pe pozitie.
Nu va fi timp pentru amenajarea traseului si cel de al doilea s-ar putea sã nu fie montat chiar în aceastã iarnã, pentru cã vremea este neprielnicã, dar pentru schiori, ca si pentru cei ce vor vrea sã urce în statiune cu masinile se vor face  câteva cãi alternative.
„Din pãcate, vremea cred cã nu ne lasã sã îl montãm si pe al doilea. Cred cã primul tunel în douã – trei zile va fi gata. Am luat mãsurile necesare, în conditiile în care nu putem sã facem ceea ce ne-am propus si am fãcut o rutã ocolitoare pentru cei ce vor schia si nu întrerupem traseul lor. În acelasi timp, si masinile circulã pe lângã tunel. Constructorul a spus cã va pune pãmânt sã stabilizeze tunelul, dar nu putem garanta cã anul acesta se va putea circula”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. Douã tuneluri ce au posibilitatea de a cuprinde douã autocare simultan prin interior, vor fi montate pe artera rutierã ce duce spre statiunea de munte Parâng în douã locuri unde drumul se intersecteazã cu pârtia de schi. Schiorii vor trece pe deasupra si, dupã ce vor fi stabilizate cele douã tunele, prin interior vor trece masinile, pârtia urmând sã fie amenajatã pe partea din exterior.
Diana Mitrache
Foto sursa Facebook Parang Ski & Summer Resort