O arterã de 1,1 km aflatã în zona Rusu, de la poalele Parângului, va fi datã în administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, care o va amenaja, pentru a descongestiona traficul din zona telescaunului de la Rusu.
În plus, în sedinta de Consiliu judetean de la finele acestei sãptãmâni sunt aprobate datele tehnice, iar sãptãmâna viitoare poate fi ridicatã licitatia pe sistemul public, pentru strada Bujorului.
„Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean de vineri am prins nota conceptualã si tema de proiectare pentru o nouã investitie, respectiv drumul de la baza telescaunului vechi, pânã la Rusu. Va fi sens unic, de la depozitul de gunoi, iar coborârea se va face pe aleea Bujorului. Facem o asociere cu primãria Petrosani, care ne dã strada Bujorului, iar noi vom face investitia cu  lãrgirea drumului si  rigole carosabile. Luni, partea de 1,1 km va fi scoasã la licitatie”,  a spus Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.

Drumul nu va fi încã asfaltat si nici nu va fi dat în folosintã ca sens unicã, pânã ce în Parâng nu va fi finalizatã toate lucrarea la drumul de acces. Asta  pentru cã masinile ce urcã acum în munte, încãrcate cu materiale ar degrada mult drumul si lucrarea ar fi inutilã.
„Nici nu ne grãbim ca în primãvarã sã facem aceastã arterã, fiindcã încã mai este foarte mult asfalt ce va fi cãrat la munte si e pãcat sã asfaltãm, iar apoi sã îl stricãm. Eu sper ca anul viitor în martie sã putem scoate la licitatie”, a mai spus Avram.
Zeci de ambuteiaje si soferi cu nervii întinsi la maxim regãsim în fiecare week-end în zona Rusu, iar la fiecare eveniment de mai mare anvergurã, cei din zonã cer sprijin politiei locale, cu precãdere, pentru ca soferii sã poatã iesi din parcare.
Diana Mitrache