Se fac ultimele pregãtiri înainte de sãrbãtori, pentru ca iarna sã nu ne prindã nepregãtiti.
O spun cei de la Consiliul Judetean Hunedoara, care au în administrare traseele spre obiectivele turistice si zonele de munte din Valea Jiului, iar totul pare a fi în ordine.
„La începutul acestei sãptãmâni, am primit raportul si suntem pregãtiti cu toate  materialele. Firmele ce se ocupã pe cele 6 zone au dat asigurãri în scris cã au materiale antiderapante pentru iarna aceasta”, a spus Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara.  Judetul Hunedoara este împãrtit pe zone, iar pe fiecare portiune a fost stabilit exact ce firmã va actiona. Sunt nu mai putin de 6 zone: pe Valea Jiului, unde deszãpezirea va fi fãcutã de Comexim, pe zona Hateg este firma Drupo, zona Hunedoarei, Trameco Oradea, Orãstie, tot ei, Deva – Pãulis, tot Trameco si zona Brad – Drupo. „Joi dimineatã la 8,30, la sediul CJH, ne întâlnim cu toti operatorii ce se vor ocupa de deszãpezirea, de la 1 ianuarie, pe noul acord, dar si cu cei ce mai au în atributii activitatea, pânã la 31 decembrie 2019. Suntem pregãtiti, sperãm ca lucrurile ce nu le-am putut rezolva anul trecut, sã nu mai existe în acest an si sã învãtãm din greselile  trecutul si iarna ne prinde pregãtiti”, a  mai mentionat  administratorul public al judetului Hunedoara.
Toate drumurile ce duc spre statiunile de munte vor fi curãtate de zãpadã, iar pe site-ul Consiliului Judetean Hunedoara, ce poate fi accesat si ca paginã de facebook, cu precizarea cã este vorba despre Dispeceratul de drumuri judetene, pot fi reclamate eventualele nereguli la numãrul de telefon 0737 553 971.
Diana Mitrache