O nouã asociatie ar putea fi înfiintatã la nivelul Vãii Jiului pentru gestionarea maidanezilor. Municipalitatea de la Petrosani s-a retras din asociatia care, la nivel judetean, se ocupa de capturarea câinilor maidanezi.
Autoritãtile locale sustin cã Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã “Serviciul judetean  pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân” nu si-a respectat obligatiile contractuale, acesta fiind motivul denuntãrii  contractului. De altfel, problemele asociatiei au pornit în momentul în care Curtea de Conturi a stabilit cã activitatea nu mai poate fi sustinutã de Consiliul Judetean Hunedoara.
“Am avut o întâlnire cu ceilalti primari din Valea Jiului si vrem sã punem bazele unei asociatii pentru a rezolva aceastã problemã. Acum se lucreazã la statut.  Noi am luat legãtura cu actualul director si în principiu o sã lucrãm cu dumnealui si cu oamenii care au fost pe Valea Jiului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Dacã se va înfiinta o astfel de asociatie la nivelul Vãii Jiului,  cotizatia va rãmâne la nivel local.
“Cotizatia pe care noi o dãdeam la Deva o vom da în Valea Jiului. Sunt niste problem legate de iesirea din ADI pentru cei care au adãposturile si investitiile fãcute cu bani de la Consiliul Judetean. La noi nu este aceastã problemã deoarece avem adãpostul nostru”, a mai precizat sursa citatã.  Curtea de Conturi a constatat cã CJ Hunedoara a finantat  ilegal asociatia care se ocupã de maindanezi. În ceea ce priveste  activitatea centrului care se ocupã de câinii  maidanezi, prejudiciul este de 4.416.000 lei.  Oficialii judeteni  declarau cã s-au fãcut afaceri de milioane de lire sterline de pe urma maidanezilor.
Cosmin BACIU