Proiecte de 17 milioane de lei la Universitatea Petrosani

 

Este un an de succes la Universitatea din Petrosani, cu proiecte europene si multe idei ce au creat posibilitãti de orientare si  reorientare  profesionalã a tuturor celor ce sunt interesati.
Toate proiectele ce functioneazã acum la Universitatea Petrossani au însumat aproximativ 17 milioane de lei si de la sport, la proiecte ce îi vizeazã pe cei ce nu au luat Bacalaureatul, toate au ajutat comunitatea sã se dezvolte si sã atragã chiar si studenti din afara tãrii.
„Am derulat 3 proiecte prin Programul Operational Capital Uman (POCU), care au însemnat atragerea  tuturor cadrelor didactice în proiecte, înseamnã pentru prima datã crearea unui colegiu non-universitar, tertiar, pentru elevii care nu iau Bacalaureatul, dar care pot sã continue timp de 2 ani studiile si sã obtinã o calificare de maistri. Mai mult, am creat start-up-uri si am pregãtit studentii nostri pentru asa ceva si 2019 a mai însemnat si reorientarea profesionalã a tinerilor, ca sã se adapteze cât mai bine pietei muncii. În total, vorbim despre aproximativ 17 milioane de lei, pe perioada de 3 ani”, a precizat prof univ dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
De altfel, abia început, acest an universitar aduce studentilor de aici o serie de mobilitãti în proiectele Erasmus plus si  îi atrage în proiecte europene.
„Am reusit sã atragem mai multi studenti, printr-o mobilizare bunã si, în acest an universitar avem un plus de 380 de studenti, fatã de anul trecut. Si, odatã ce am atras noi studenti, a crescut si rata promovabilitãtii în primii doi ani de studiu”, mai spune Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Este ora bilanturilor pentru 2019, dar toate aceste calcule, pentru Universitatea din Petrosani sunt, de fapt, viitorul. Asta pentru cã aici a demarat si programul de acomodare în anul pregãtitor de limba românã, pentru studentii strãini ce deja revin aici în numãr tot mai mare. „Ne bucurãm cã este un prim pas, iar studentii care deja au abtinut aprobãri, li s-au echivalat diplomele  de liceu si de Bacalaureat. Ei sunt cei care vor duce în tara loc faima acestei universitãti si, în 2, sau 3 ani vom avea 25, poate 30 de studenti, minim în anul pregãtitor. Avem deja studenti strãini la  doctorat de vreo 3 ani, dar vor veni si cei care sã studieze pentru licentã”, a conchis  rectorul Sorin Radu.
Nici domeniul sportiv nu a rãmas fãrã performante si, în anul 2019, echipa de rugby în 7 a obtinut locul III, iar echipa este pe prima pozitie în Liga Nationalã, cu perspectiva de a promova în Liga Nationalã, dacã vor avea banii necesari. Dar nu sunt de neglijat performantele la taeqwondo, unde avem campioni nationali si medalii la Campionatele balcanice si europene.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Proiecte de 17 milioane de lei la Universitatea Petrosani

  • 16 decembrie 2019 la 20:45
    Permalink

    Hai Stiinta Petrosani cu promovarea in prima Liga de rugby !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.